Monterer rekkverk med kjemisk anker

Kjemisk anker uten farlig innhold

Nytt kjemisk anker. Fischer FIS V Zero er helt uten kjemikalier som krever særlige hensyn. Faresymboler, sikkerhetsdatablader og sortering som farlig avfall er bare å glemme. Bruk opp, kast patronen i restavfallet.

Hva er det: Fischer FIS V Zero. Forankringsmørtel / kjemisk anker uten farlig innhold.
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Optimera/Montér, Ahlsell, Maxbo, Neumann, Heidenreich, Brødrene Dahl eller Jernia

English summary: New universal mortar from Fischer. FIS V Zero is free of labelling-required hazardous substances. The injection mortar is approved for anchoring in concrete and masonry, for post-installed rebar connections and for water-filled drill holes. Used cartridges can be disposed environmentally friendly in the residual waste.

Den grønne bølgen ruller videre. Nå har den også kommet fram til patroner med kjemisk anker. Evt forankringsmasse, om du vil. Eller forankringsmørtel, som Fischer kaller det. Nå har nemlig Fischer kommet ut med en ankermasse helt fri for farlige stoffer. FIS V Zero kalles den, og er fremstilt helt uten peroksider og andre kjemikalier som krever særlige hensyn.

Én ting er at den er miljøvennlig, Svanemerket, generelt ufarlig for omgivelsene og gir et sunt inneklima. For brukerne betyr fraværet av farlige stoffer at den blir enklere i bruk. Ingen faresymboler, ingen sikkerhetsdatablad og ingen behov for sortering av tomme patroner som farlig avfall.

Zero Hazard

– Håndverkeren trenger ikke ta hensyn til faresymboler, H / P- eller EUH -erklæringer, sikkerhetsdatablad eller spesiell sortering av tomme beholdere. FIS V Zero er produsert med vår patenterte ‘Zero Hazard’ -teknologi. Den sikrer maksimal sikkerhet for både mennesker og miljø, sier Lars Holbæk (bildet)

Han er nordisk produkt- og markedssjef hos Fischer.

– Funker den da?

– Ja, så klart! Den nye kan selvfølgelig det samme som den tradisjonelle forankringsmørtelen.

– Sunt inneklima? For hvem? Sluttbrukerne av leilighetene eller kontorene som bygges?

– Ja, men også for håndverkerne i byggeperioden! Det blir lettere for håndverkerne å opprettholde et sunt arbeidsmiljø når det ikke slippes ut unødvendig kjemikalier eller klimagasser til omgivelsene. Samtidig blir det enklere å bidra til et grønnere byggprosjekt uten å kreve mange endringer i måten du jobber på.

– Ja vel…?

– FIS V Zero tilfredsstiller kravene til BREEAM. Siden produktet ikke inneholder forbudte stoffer iht A20 listen.

– Hva er spesielt med denne ankermassen?

Kastes i restavfall

– Nye FIS V Zero er den første på markedet som ikke klassifiseres som farlig. Håndverkeren kan derfor oppbevare, transportere og anvende forankringsmørtelen helt uten spesielle forholdsregler eller hensyn i hverdagen. Når for eksempel beholderen er tom, kan den kastes som ganske vanlig avfall i stedet for å måtte behandles som farlig avfall med de ekstra kostnadene det medfører. Det sparer både tid og krefter, sier Holbæk.

Med FIS V Zero viser Fischer siste nytt i utviklingen av forankringsmørtelen FIS V, som er godkjent for forankring av risset og rissfri betong samt murverk. Mørtelen kan blant annet brukes til vanlige oppgaver som å feste parabolantenner, rekkverk, stålkonstruksjoner, kabelbrett og rør samt balkongbrystninger. Og hva ellers du kan tenke deg å montere med kjemisk anker.

– Snart er det vinter. Den funker vel ikke i kuldegrader?

– Jo, så klart! Den kan brukes helt ned til -15 grader C, dvs. -10 grader C i henhold til ETA.

Vannfylte hull? Jo, den herder der.

Brannmotstand? Jo, den er branngodkjent i henhold til R120-standarden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.