Nyheter

Kompakt 18V Bosch muttertrekker med 250 Nm

Kompakt 18V børsteløs muttertrekker i mellomklassen. Mer kraft, 250 Nm, mindre forbruk og hendig format. Men nyhet er det ikke. 

Oppdatering: Her sto det først at Bosch er GDS 18V-EC 250. er en nyhet i vår. Det er det ikke. Maskinen var tilgjengelig for salg allerede i slutten av 2015, og var en nyhet for 2016-sesongen. Bosch selv har merket det med “nyhet” på websiden, men den var altså en nyhet i fjor. Flere storfornøyde eiere/brukere av maskinen skryter av den i kommentarer på Verktøygruppa på Facebook.

Bosch kaller det en slagtrekker, men med 1/2″ firkantfeste er det hva alle vi andre kaller en muttertrekker. Børsteløs motor var den viktigste nyheten ved maskinen da den kom, og det var den første børsteløse muttertrekkeren fra Bosch. Den gjør det mulig å få mer moment og flere skruer/bolter/muttere pr batterilading.

Moment 250 Nm

Bosch GDS 18 V-EC 250 muttertrekker med 5,0 Ah batteri
Bosch GDS 18 V-EC 250 muttertrekker med 5,0 Ah batteri

Bosch oppgir et moment på 250 Nm. Akkurat det tallet i seg selv sier ikke så mye, bortsett fra at den prestasjonsmessig plasserer seg i mellomsjiktet. Om den er svakere enn konkurrenten som oppgir 300 Nm eller sterkere enn de som oppgir 200? Ingen vet.

Men at den er sterkere enn Bosch sin tidligere 18V trekker med 180 Nm er det ingen grunn til å tvile på. Og at den er kompakt og hendig i størrelse og form er det heller ingen tvil om. Det får man et brukbart inntrykk i promovideoen nedenfra, som er publisert av Bosch i Storbritannia i forbindelse med lanseringen der for et år siden.

1/2″ firkant med kulelås

– Firkantfestet har kulelås for raskt skifte av piper, sier Bosch selv.
Maskinen leveres kun med den ene typen firkantfeste. Noen vil nok si at kulelås er bedre egnet for piper som skal sitte på lenge, og at friksjonsring hadde vært bedre for raske skifter.

Maskinen er ikke klargjort for å snakke med Toolbox-appen.

Pris?
Den er observert på nettet til rundt 6500 for sett med to 5 Ah batterier og lader, og i overkant av 2100 for kun maskin i koffert.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)