Nyheter

Lett og liten håndholdt båndsag – Milwaukee M12

Ny M12 håndholdt båndsag fra Milwaukee. Veier bare halvparten av sin 18V storebror – og med halve kapasiteten. Hva bruker man en håndholdt båndsag til, forresten?

Hva er det: Milwaukee M12 FUEL kompakt håndholdt båndsag – M12 FBS64
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos Milwaukee forhandlere

English summary: New Milwaukee M12 handheld band saw. A light and versatile tool for cutting pipes and profiles in most materials, up to 64 mm.

Milwaukee Tool fortsetter å levere rulle ut nye maskiner i den kompakte M12-serien. Nå kommer de med en ny 12V håndholdt båndsag. Altså en sag som kan gjøre rettere og renere i rør og profiler og plast og metall enn man får til med bajonettsag. Mindre gnister er det også, og dermed mindre behov for alt styret med varme arbeider.

Hva bruker man en sånn maskin til? Vi spurte i Verktøygruppa, Norges største forsamling av verktøyinteresserte og -kyndige fagfolk. Se her hva vi fikk til svar.

M12 håndholdt båndsag

Milwaukee M12 båndsag.
Milwaukee M12 båndsag.

Håndholdt båndsag er velkjent hos Milwaukee i både M12 og M18. Denne nye i M12-klassen har fått fått større kapasitet enn sin forgjenger, og er som ventet vesentlig mindre og lettere enn sin 18V storebror. Den veier inn på 3,2 kg med et 4 Ah batteri. Det er snaut halvparten av M18 storebror på 7,3 kg.

Nye M12 båndsag har plass i kjeften til å kutte inntil 64×64 mm profil. Også det er ca halvparten av storebror M18, som tar 125×125.
Dewalt har en 18V båndsag med ca den samme kuttekapasiteten (kjeften) som den nye Milwaukee M12, mens Makita har tre ulike 18V-modeller med kapasitet på hhv 51, 66 og 120 mm.

Nyheten fra Milwaukee ser ut til å innta rollen som den letteste og mest komptakte håndholdte båndsagen for de som ikke trenger den største kuttkapasiteten. Det er ingen ulempe, spesielt når det skal kuttes over hodet, i klønete stillinger eller på trange og uveisomme steder.

– Forskning viste at brukere har behov for en båndsag som ikke bare er kompakt, men som gir raskere kutt og større kapasitet. For å ivareta ønskene til kundene våre ga vi vår M12 kompakte båndsag større kuttekapasitet og utnyttet kraften til FUEL-teknologien.

Det sier produktsjef Gustav Olsson i Milwaukee Tool.

Raske kutt

Med børsteløs motor skal den nye M12 båndsagen leverer den raskeste kuttehastigheten av Unistrut rammesystem med en kuttekapasitet på 64 mm x 64 mm. Båndsagen er utformet for énhåndsbruk og har integrert bladbeskyttelse.

– En variabel hastighetsutløser, justerbar såle og LED-arbeidslys gir maksimal kontroll og øker den totale produktiviteten, opplyser Milwaukee Tool i en pressemelding.

Nye M12 FUEL kompakt båndsag leveres med Milwaukees nyeste båndsagblader, som har fått det beskjedne navnet Extreme Metal Compact båndsagblader. Disse nye 726 mm bladene er optimalisert for tynt metall med 12/14 TPI eller for tykt metall med 8/10 TPI. Det skal etter sigende gi flere kutt og mindre båndskift.

Hva bruker man en håndholdt båndsag til? Hvilke fagdisipliner har den største nytten av denslags utstyr?

Vi stilte det spørsmålet i Verktøygruppa på Facebook. Den befolkes av nær 63 000 (!) brukere. Utvilsomt landets største og sterkeste møtested for fagfolk og DIY-ere med verktøyinteresse og -kunnskap. Svarene vi fikk tyder på at båndsagen er et redskap med stort bruksområde. Kutting uten gnister og derav følgende tiltak mot varme arbeider er en av de største fordelene.
Les mer om hvilke svar vi fikk – klikk her.

Spesifikasjoner – Milwaukee M12 FUEL kompakt båndsag M12 FBS64

Kuttekapasitet, rektangulær profil: 64 x 64 mm
Ubelastet hastighet: 0–174 omdr./min
Bladlengde: 726 mm
Vekt med 4,0 Ah-batteri: 3,2 kg
Integrert bladbeskyttelse
Utløserknapp for variabel hastighet
LED-arbeidslys
Opphengskrok

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)