Nyheter

Liten og kraftig drill – Hikoki DS18DD

Ny maskin for boring og skruing fra Hikoki. Den er på størrelse med en 12V-maskin, men har kraften til en 18V-er.

– DS18DD er liten, lett, ergonomisk og full av hestekrefter. Den har en sterk 18- volts børsteløs motor, men kommer i samme kompakte størrelse og vekt som et 12-volts verktøy. Da kan du bore og skru uanstrengt og komme til overalt med den kraften du trenger.

Det sier Hikoki Power Tools Norway AS i en pressemelding om siste nytt derfra.

Brukes til alt

Liten og lett er en fordel i 10 av 10 brukssituasjoner. (Foto: Hikoki Norge)

En borskrutrekker – eller kall det en drill om du vil – kan brukes til det meste. Fungerer bra i både tre, gips, metall og plast, for å nevne noe. Du kan sette opp en vegg, skru terrasse, montere kjøkkeninnredning eller møbler, eller sette opp gipsplater. Mulighetene er uendelige. Og ved å tilpasse hastighet og riktig moment til oppgaven, blir resultatet, om mulig, enda flottere.

Hikoki nye, kompakte borskrutrekker DS18DD kommer med en sterk, børsteløs motor som gir lengre brukstid pr lading og lengre levetid for selve verktøyet.

– Den børsteløse motoren er mindre og har færre slitedeler. Dermed er modellen tilnærmet vedlikeholdsfri, og har et betydelig mer kompakt design enn en maskin med børstemotor. DS18DD er lett og kompakt som en 12V maskin. Men den byr på mye mer kraft, sier Hikoki.

Hikoki DS18DD

DS18DD er utstyrt med motorbrems, trinnløs høyre- og venstregange med konstant kraft og hurtigchuck for enkelt verktøybytte. Maskinen har også gummiert ergonomisk grep og integrert LED-lys.

Takket være Hikoki solide batteriteknologi, er DS18DD kompatibel med hele batteriplattformen. Det vil si 18V batterier på 1,5Ah, 2,5Ah, 3,0Ah, 5,0Ah samt Multi volt batteri. Det skal gjøre det enkelt å bytte mellom ulike applikasjoner.

– Med sin høye ytelse og kraft er DS18DD en borskrutrekker som passer til svært varierende oppgaver for alle brukere innen bygg, elektro, eiendom, industri, vvs og andre bruksområder, forsikrer Hikoki.

Børsteløs motor og Multi volt

En børsteløse motoren gir høyere kapasitet, lengre driftstid pr lading, lengre levetid og krever minimalt vedlikehold av motoren sammenlignet med konvensjonelle motorer. Den er også mindre og lettere, noe som gir en mer kompakt, lett og velbalansert verktøykropp.

Multi volt er Hikokis storsatsing innen batteri-/verktøy som skal gi proffbrukeren full mobilitet og frihet på arbeidsplassen gjennom en hverdag uten ledning. Multi volt 36V batterier og verktøy har samme kompakte størrelse og lave vekt som dagens 18V, men med dobbel kraft.

– Brukeren kan dermed jobbe mer effektivt, raskere og lengre. Helt uten ledning, selv for de tyngste jobbene. Kan brukes med både 18V og 36V. I 36V-maskinene får du en uslåelig styrke og i 18V-maskinene får du en fantastisk driftstid per batterilading, sier leverandøren.

Tekniske spesifikasjoner DS18DD

Effekt: 18V
Chuckapasitet: 2 – 13 mm
Kapasitet i tre/stål: 36 mm / 13 mm
Hastighet ubelastet: 0 – 440, 0 – 1,700/min.
Maks moment: 55 Nm
Dimensjon (LxHxB): 157 / 216 / 58 mm
Vekt (inkl. 5,0Ah batteri): 1,37 kg

Hikoki DS18DD, sett med stableboks, lader og batterier. (Foto: Hikoki Finland)

Borskrutrekkeren finnes i tre varianter:
Med 2 stk 5,0Ah Li-ion batterier (BSL1850C), batterilader (UC18YFSL 14,4V-18V/MULTI VOLT) og stablekoffert (HSC2).
Med 2 stk 3,0Ah Li-ion batterier (BSL1830C), batterilader (UC18YFSL 14,4V-18V/MULTI VOLT) og stablekoffert (HSC2).
Som Tool only, uten batterier og lader, men med stablekoffert (HSC2).
(HSC = HiKOKI Stackable Case; Kofferter som kan stables/klipses sammen for trygg oppbevaring og enkel transport. Passer også MFT-Systemkoffert)

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)