Nyheter

Metabo holder seg til Quick-mutter – foreløpig

Vinkelsliper-kjempen Metabo følger nøye med på det nye innfestingssystemet X-Lock Bosch innfører nå. Holder fast ved sin verktøyfrie M14 Quick-mutter forleløpig, og avventer svar på noen viktige spørsmål.

Tekst: Jørn Søderholm

Bosch innfører nå et helt nytt hurtigfestesystem på vinkelslipere, og vil gjøre det til bransjestandard på vinkelslipere. X-Lock-systemet skal etter det vi kjenner til allerede være solgt til andre produsenter.

Metabo vinkelsliper.
Metabo vinkelsliper. (Foto: Jørn Søderholm)

Metabo nyter høy anseelse for sine vinkelslipere, spesielt innenfor metallindustri. Der i gården nøyer de seg – offisielt – med å følge nøye med på innføringen av systemet.

Holdbarhet ved hardhendt bruk

– Vi er selvsagt også litt spent på hvordan markedet tar i mot det nye innfestingssystemet fra Bosch. Det jeg hører fra industrien og fra industrielle forhandlere er at det råder usikkerhet rundt holdbarheten ift industriell – det vil si hardhendt – bruk. Dessuten er det begrenset med tilbehør å få til, inntil til de store disk-leverandørene bestemmer seg å gå for X-lock.

Det sier country manager Espen Hauglie i Metabo Norge. Selv har han til nå kun sett systemet i videoer på Youtube. Hauglie liker det han har sett til nå.

– Der ser systemet bra ut. Jeg har heller ingen grunn å at Bosch lanserer noe som ikke er holdbart, sier han.

Velkjent og velprøvd Quick mutter

Metabo har sin verktøyfrie Quick festemutter. Det er et velkjent og velprøvd feste, etter sigende uten utfordringer med sikkerhet og levetid. Foreløpig er det ingen offisielle planer fra Metabo om å gå for et lignende system som X-lock.

– Men…?

– Det jeg kort kan si, er at vi ser an utviklingen. Først og fremst med tanke på sikkerhet og levetid ved hard bruk, hvordan prisene utvikler seg på maskiner og disker og om markedet er villig til å betale for et system som dette, sier Espen Hauglie i Metabo Norge AS.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)