Nyheter

Milwaukee: – Verdens kraftigste muttertrekker på batteri

Ny Milwaukee 1″ muttertrekker river løs med over 2700 Nm. Mer enn en Volvo FH 540 lastebil. På et vanlig 18V batteri. Det er kraft i de trådløse hender med siste nytt fra Milwaukee.

Kortversjon: Ny kraftig, tohånds muttertrekker på 18V batteri. Trådløs muttertrekker med dreiemoment som en lastebilmotor. M18 One Key Fuel 1″ muttertrekker med D-håndtak og høyt moment – M18 ONEFHIWF1DS.

English summary: New, powerful doublehanded impact wrench running on 18V battery. Wireless impact wrench, delivering more torque than a 13 litre 540 hp Volvo truck engine. Milwaukee M18 One Key Fuel 1″ impact wrench with D-handle and high torque – M18 ONEFHIWF1DS

De fleste av oss får gjort det meste med en vanlig 1/2″ eller 3/8″ muttertrekker. Så har du enkelte bruksområder som får sånne maskiner til å krype skjelvende sammen i et hjørne, og be om nåde bare ved synet av en mutter eller boltehue på størrelse med en liten knyttneve. Da kommer superhelten på banen. Kavaleriet rykker inn. Eller bruk et annet bilde på det, om du vil.

Muttertrekker med 1″ fatning

Milwaukee M18 One Key Fuel 1" muttertrekker
Milwaukee M18 One Key Fuel 1″ muttertrekker

Muttertrekkere med 1″ fatning er utstyr for de store anledninger. Muttere og bolter opptil størrelse M42, for å sette et tall på det. Lenge var det maskiner drevet på luft eller nettstrøm. Men etter hvert har også de største kommet på batteri. Nå har Milwaukee kommet ut med det de mener er Sjæfen i klassen 1″-maskiner på batteri:

Tohåndsmaskinen Milwaukee M18 Fuel muttertrekker med 1″ fatning og D-håndtak. Eller M18 ONEFHIWF1DS, som er betegnelsen den har fått tildelt i det ellers fyldige modellprogrammet der i gården.

Den er – i følge Milwaukees pressemelding – intet mindre enn verdens kraftigste batteridrevne muttertrekker.

Sånne påstander er alltid skummelt å presentere, og må alltid tas med en klype salt eller to. Det finnes mye annet kraftig på denne fronten. RADs momenttrekkere, for eksempel. Med utveksling har de moment nok til å vri safta ut av Galdhøpiggen. Men den er utvilsomt kraftig!

– Et utrolig gjennombrudd for batteridrevet elektroverktøyteknologi. Denne 1″ muttertrekkeren med D-håndtak eliminerer behovet for pneumatiske verktøy. Den leverer opptil 2711 Nm løsrivingsmoment og 2576 Nm festemoment for de mest krevende oppgavene. Dette er rett og slett verdens kraftigste batteridrevne muttertrekker, fastslår Milwaukee Tool i pressemeldingen.

Kraftig dreiemoment

2711 Nm, mine damer og herrer. Det er kraftig mye moment, om du er i tvil. Volvo D13K er en sekssylindret, 13 liters lastebilmotor som driver en av verdens mest solgte lastebiler: Volvo FH med 540 hk. Den leverer 2600 Nm. Det er altså mer dreiemoment i Milwaukees nye muttertrekker enn i en av verdens mest solgte lastebilmotorer.

De som har fulgt med hos oss en stund vet at dreiemoment oppgitt i muttertrekkere og lignende verktøy ikke er verdens mest presise øvelse. Når to produsenter oppgir et målt dreiemoment på verktøy av tilsynelatende samme kaliber, så kan du ikke uten videre sammenligne de to momentverdiene. Det er umulig å vite om de er målt på samme måte.

Milwaukee M18 One Key Fuel 1″ muttertrekker

Milwaukee M18 One Key Fuel 1" muttertrekker
Milwaukee M18 One Key Fuel 1″ muttertrekker med D-håndtak og høyt moment – M18 ONEFHIWF1DS

Men den nye maskinen fra Milwaukee er utvilsomt kraftig, og den er like utvilsomt trådløs og batteridrevet. Den vil helst ha et 12Ah High Output batteri for å yte maksimalt. Det skal i følge pressemeldingen holde til opptil 200 bolter i M22 størrelse.

– Siden starten for litt over 10 år siden har vår M18 batteridrevet teknologi fortsatt å tøye grensene for 18 V-kapasitet. Slik kan vi utvikle verktøy med ytelse nok til å erstatte noen av de kraftigste ledningsdrevne og pneumatiske verktøyene. Lanseringen av den batteridrevne muttertrekkeren med D-håndtak er et fantastisk tilskudd i M18 systemet, og et stort skritt fremover når det gjelder produktivitet for brukerne, sier produktsjef Alexander Flemming i Milwaukee Tool.

Børsteløs motor? Check.
Elektronikk som beskytter mot overbelastning og overoppheting? Check.
One-Key for sporing og tilpassing til egen bruk? Check.

Drive controll med fire innstillinger gir brukeren allsidighet nok til å veksle mellom ulike moduser slik at de passer til kraften og hastigheten for bruksområdet.

– Som en ekstra fordel gir One-Key mulighet til å tilpasse, spore og administrere muttertrekkeren og stille inn et repeterbart moment. I One-Key-appen kan brukere endre én av fire fullt tilpassbare moduser for å oppnå den ideelle kombinasjonen av repeterbarhet for de vanligste bruksområdene, opplyser produsenten.

Spesifikasjoner: Milwaukee M18 One Key Fuel 1″ muttertrekker med D-håndtak og høyt moment – M18 ONEFHIWF1DS-121C

Maks. moment: 2576 Nm
Løsnemoment: 2711 Nm
Maks. hastighet: 600/700/900/1200 o/min
Slaghastighet: 750/930/1200/1440 slag/min
Vekt med batteri: 11,2 kg
Ambolttype: 1” friksjonsring med hull
DRIVE CONTROL: 4-trinns, kan tilpasses
360° verktøyfritt, justerbart håndtak
One-Key

Leveres med to M18 12,0 High Output batterier og lader i boks. Leveres også i versjon uten batterier og lader.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)