Nyheter

Milwaukees skinnekutter fjerner varme arbeider

Ingen gnister eller varme – M18 FORCE LOGIC skinnekutter er et nytt spesialverktøy for skinnekutting som skal gi installasjonsklare kutt i én bevegelse.

Hva er det: M18 FORCE LOGIC skinnekutter (M18 STSO-0B)
Hva koster det: veiledende pris 30.290,-
Hvor kan det kjøpes: Milwaukee-forhandlere

Jobber du med tekniske installasjoner? Milwaukee utvider nå med enda et spesialverktøy, denne gangen med en skinnekutter for tilpassing av montasjeskinner. De skilter med økt sikkerhet og produktivitet for proffbrukere, og skal samtidig gjøre vinkelslipere og båndsager overflødige.

Hva er FORCE LOGIC?

Verktøyet tar standard montasjeskinner, mater dem inn, og kapper av med et knappetrykk. FORCE LOGIC-konseptet ser ut til å være fellesnevneren på kraftige spesialverktøy. Til forskjell fra de vanlige sirkelsagene og drillene er dette verktøy som skal forenkle sammensatte prosesser, og skinnekutteren er intet unntak.

milwaukee skinnekutter bærbar
Vekt med 5.0 Ah batteri: 11,6 kg. (Foto: Milwaukee)

Skinnene skal være klare til installasjon rett etter kapping, for maskinen klarer nemlig å kappe jevnt. Det vil altså si at det ikke kreves noen ekstra steg for å file eller avgradere, og vinkelsliperen kan i teorien bli liggende. Samtidig gjøres kappene gnistfritt og det skapes ikke varme, ifølge Milwaukee. Dermed elimineres også varme arbeider, som krever færre sikkerhetsprosedyrer og mindre kursing.

For proffbrukere

Skinnekutteren har utskiftbare “maler” og en støtteplate i front med en indikator for kutteposisjon. Å prøve å forklare dette i tekstform er ikke det letteste i verden, men det finnes nok av videoer som forklarer prosessen. Milwaukee oppgir at maskinen er beregnet på proffbrukere som rørleggere, mekanikere og elektrikere. I pressemeldingen trekker de frem effektivitet på arbeidsplassen, og det er nok rimelig å anta at det er på større arbeidsplasser (med repetitive prosesser) denne kan vise nytten sin.

Kutteren klarer 41 x 41 mm, 41 x 22 mm og 41 x 21 mm skinner. Kappene er unnagjort på ca 5 sekunder, og de oppgir 200 kapp på ett fulladet batteri. Maskinen kan brukes frittstående, som en benkeløsning eller montert i stativ. Vekt med batteri (5.0 Ah) er 11,6 kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)