Skrur stor bolt med B-Rad Offset

Momenttrekker skrur opptil 7000 Nm med offset gir

Trenger du skru hardt, men kommer ikke til med maskin? Ny serie B-Rad momenttrekkere med offset gir. Lettere tilkomst, og skrur opptil 7000 Nm.

Hva er det: B-Rad Offset. Ny serie momenttrekkere med offset gir.
Hva koster det: 84 000 – 162 000 kr eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Maskin K. Lund AS

English summary: B-Rad Offset. A new series of battery powered torque wrenches from Rad. Similar to standard B-Rad, except for the offset gear. Makes it possible to access bolts hard to reach with a standard wrench. A total of nine versions with different gear ratio and speed. “Junior” 275 runs 50-270 Nm at 47 RPM. “The beast” 7000 runs a whopping 7000 Nm at 2 RPM.

Du har muttertrekkere, og så har du momenttrekkere. Den ene banker og slår, den andre bare vrrrriiiiiiiir til det løsner eller sitter. Takket være girforsats med utveksling skrus det med moment av en annen verden. Der det trengs, da. Vi har tidligere skrevet litt om forskjellen på de to typene her på sida.

B-Rad Offset momenttrekker

Nå har Rad – selveste Sjefen innen momenttrekkere – kommet med en ny serie B-Rad trekkere. B-en står for “batteri”.

B-Rad standard (t.h.) og Offset.
B-Rad standard (t.h.) og Offset.

De nye er ganske lik B-Rad-trekkerne de hadde fra før, med én viktig forskjell: Offset gir. Det flytter redskapsfestet 50 mm lenger ut, “sparer” ti centimeter i høyden og gjør det mulig å komme til med trekkeren på steder andre trekkere som dette ikke kommer til.

– Helt ny! Den er ganske kul til oppgaver hvor det er trangt, sier Ole Kristian Rustan hos den norske Rad-importøren K. Lund Maskin AS.

Ulik utveksling og hastighet

B-Rad Offset finnes i totalt ni versjoner med ulik utveksling og rotasjonshastighet. Minstemann 275 skrur 50-270 Nm med 47 o/min, mens beistet B-Rad Offset 7000 skrur med 1.400-7.000. Der går det til gjengjeld ikke så fort, med beskjedne 2 o/min. To omdreininger i minuttet, ja. Redskapsfestet er et røslig 1″ firkantfeste. Så veier den også 9,3 kilo – uten mothold.

Offset-serien er basert på samme maskin og samme gir som standard B-Rad-serien. Det vil blant annet si børsteløs motor, digital innstilling av nøyaktig moment og en nøyaktighet på +/- 3 prosent ved gjentatte operasjoner.

Pris

Prisene spenner fra 84 000 for den minste til 162 000 for den største. Men da får du med to 18V 5,3 Ah batterier og en lader, altså.

Det høres kostbart ut, men det kommer an på alternativene. Det kryr ikke av elektriske alternativer i dette noe smale segmentet. Hydrauliske redskaper er et alternativ. Da begynner det fort å koste mye penger, i tillegg til at hydrauliske verktøy går betydelig saktere enn elektriske og batteridrevne.

– Du må ha aggregat, slange og verktøyet. Vi solgte B-Rad Offset til noen som monterer tårnkraner. De måtte ha med en ekstra kran for å bruke hydraulikk. Det slipper de med dette. Hva koster en kran i to tre dager…? Alt er et regnestykke, minner Ole Kristian Rustan om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.