Nyheter

Norske Viking Arm inne hos gigantkjede i USA

Det norske løfteverktøyet Viking Arm er i ferd med å gjøre internasjonal suksess. Er nå i sortimentet hos en av verdens største verktøykjeder.

Kortversjon: Viking Arm er en liten énhånds løftejekk. Norsk, lansert i 2019. Er nå tatt inn hos Home Depot.

English summary: Viking Arm is a small, one-hand jack lifting up to 150 kilos. Norwegian product, initially launched in 2019. Success in 31 countries. Now being taken in by Home Depot in USA.

Verktøykjeden Home Depot i USA har tatt inn Viking Arm i sitt sortiment. Det opplyser norske Viking Arm AS. Og det er IKKE småtterier. Home Depot er USAs største – og dermed en av verdens største – verktøyforhandlerkjeder.

– Dette er fantastisk! Avtalen er gullkantet for oss og gir et kjempe-potensiale for salg og vekst i USA.

Suksess siden lansering

Det sier gründer og administrerende direktør Øivind Resch i den relativt nystartede gründerbedriften i Lommedalen i Bærum. Vi vi Verktøy 24 var først med å skrive om produktet i forbindelse med den første forsiktige lanseringen i Norge, høsten 2019. Siden det har kurvene pekt bratt oppover.

Viking Arm
Viking Arm skal være bra til montering av vinduer. (Foto: Leverandøren)
Justerer bjelkelag med Viking Arm
Viking Arm gir en hjelpende hånd. (Foto: Leverandøren)

– Vi har allerede hatt kjempesuksess med salgskanaler i 31 land etter kun halvannet år i det internasjonale markedet. At Home Depot nå tar inn Viking Arm viser at vi har et produkt de synes er spennende og har tro på. Dersom Home Depot lykkes med salget av og tar den inn i samtlige butikker, vil den kanalen alene kunne bety opptil 50 millioner i året i omsetning for Viking Arm, sier Resch.

Viking Arms omsetning landet på 20 millioner i fjor. Ambisjonene for videre utvikling er heftige: Resch forventer en dobling til over 40 millioner i 2021, og han mener alt ligger til rette for ytterligere dobling til 80 millioner i 2022. Forventingene videre er fortsatt kraftig vekst med mål om omsetning på mellom 300 og 600 millioner innen 4 til 5 år.

Viking Arm

– Vi ønsker å etablere et nytt globalt varemerke i verktøyindustrien. Vi er godt på vei, sier Resch ubeskjedent i pressemeldingen.

Viking Arm er rett og slett en liten énhånds jekk som kan løfte opptil 150 kg med millimeterpresisjon. Litt som den ekstra hånden man ofte trenger når ting skal løftes til – og ikke minst holdes i – riktig posisjon ved montering. Den kan også brukes som tvinge eller til å presse med.

– Særlig profesjonelle håndverkere har omfavnet Viking Arm. Nå er salget til vanlige nevenyttige menn og kvinner er økende. Ryktet sprer seg. Med denne kan mange tomannsjobber gjøres av bare én person. Jobbene blir enklere, raskere og mindre belastende. Det er tydelig at vi har laget et relevant verktøy som markedet vil ha. Med to patenter og registrert varemerke så det er vanskelig å se hvordan vi kan stoppes, sier Resch stadig like ubeskjedent.

Viking Arm er allerede tilgjengelig for salg på nettsiden til Home Depot. Det er planer om å etter hvert gjøre dem fysisk tilgjengelig i de fleste av de over 2000 utsalgsstedene kjeden har i USA.

Hvordan ideen til produktet kom til verden? Jo, det begynte på hytta en sommerdag. Øivind Resch hadde behov for en enkel måte å stramme volleyballnettet på hytta på. Han kontaktet den smarteste han kjenner: Vennen og oppfinneren Terje Scheen.

Om Home Depot og Viking Arm

– Etter å ha løst oppgaven skjønte vi fort at de var inne på noe veldig smart som ingen hadde tenkt på før. Noen få år etter er dette i ferd med å bli et imponerende norsk bedriftseventyr, sier Viking Arm AS i pressemeldingen.

Home Depot er USAS største verktøykjede. Har over 2000 utsalgssteder i USA, samt ytterligere 300 i Canada og Mexico. Nettbutikk kommer i tillegg. Omsatte for 139 milliarder USD i 2020.

Produktet Viking Arm er oppfunnet og etablert av Øivind Resch og Terje Scheen. Selskapet Viking Arm AS ble etablert i 2018. Salgsstart i Norge oktober 2019, og internasjonalt april 2020. Hovedkontor i Lommedalen i Bærum, med 16 ansatte. Produksjon av deler i Asia og Europa. Montering og testing i Norge. Distribusjon til 31 land i dag, og det stopper neppe med det.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)