Nyheter

Ny 36V bajonettsag setter fartsrekord hos Hikoki

Hikoki fortsetter utrulling av Multi Volt. Nå kommer en 36V bajonettsag. Den kutter dobbelt så fort som 230V-sagen og knuser forrige versjon batterisag fra samme merke.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Hikoki 36V bajonettsag CR36DA med Multi Volt batteri
Hva koster det: Fra 3790 (kun maskin) til 6790 (inkl to A-batterier og lader), veil inkl mva.
Hvor kjøpes det: Hos Hikoki forhandlere

– Denne bajonettsagen gjør jobben raskere enn noen andre i markedet takket være pendelfunksjon, kraftig børsteløs motor og høy kuttehastighet. Mer enn dobbelt så rask som både dagens batteri- og ledningsmodell.

Det sier Hikoki Powertools i en pressemelding om en ny bajonettsag.

18 og 36V i samme batteri

Det er en kraftig 36V maskin som nyttiggjør seg det nye Multi Volt batteriet. Det veksler automatisk mellom 36V og 18V, og gjør det mulig å lage sterkere maskiner. Dewalt baserer seg på samme prinsipp med sitt Flexvolt-system. Hikoki Multi Volt maskiner kan også kjøres direkte på nettstrøm gjennom et adapter.

Vi ba Hikoki om litt mer konkret informasjon om hva som ligger bak påstanden om fartsrekorden.

Testet mot ledning og 18V

STOLT: F.v. Frode Halvorsrud, Kristian Johnsen og Erik Berglund i Hikoki Powertools Nordic.
STOLT: F.v. Frode Halvorsrud, Kristian Johnsen og Erik Berglund i Hikoki Powertools Nordic. (Foto: Jørn Søderholm)

– Den er testet mot vår egen batterisag CR18DBL og 230V nettdrevet bajonettsag CR12VBY. Sistnevnte er altså med ledning. Med 50 N trykk på saga er den 15 prosent raskere enn saga med ledning og 35 prosent raskere enn batterisaga, sier Frode Halvorsrud. Han er nordisk produktsjef i Hikoki Powertools.

Så tok de vekk trykket og lot saga jobbe kun med pendelfunksjon og egen vekt. Da ble det det sus i serken:

– 100 prosent raskere enn saga med ledning. 165 prosent raskere enn batterisaga. Denne burde dere teste selv, sier en fornøyd produktsjef.

Bajonettsag Hikoki CR36DA
Testing av bajonettsagen. Bildet er fra en test utført i Polen. (Foto: Portal Narzedi.pl)

Bildet over er fra en test utført i Polen og publisert her. Det kan meget vel tenkes at vi tar ham på ordet på det med testing. Til da fortsetter denne artikkelen med resten av pressemeldingen:

Hikoki CR36DA 36V bajonettsag

  • Velbalansert, ergonomisk og lett å manøvrere med smal gummiert motorkropp (Soft-grip handle).
  • Behagelig i bruk med lave vibrasjonsnivåer grunnet dobbelt motvekt.
  • Sagen har 4-trinns elektronisk hastighetsregulering og Feed-back kontroll.
  • Stor, praktisk opphengskrok
  • Verktøyfritt bladbytte av vendbart blad 180°.
  • Verktøyløs justering av sagbladposisjon (sagfot).
  • Kraftig integrert LED-lys som lyser opp mørke arbeidsområder.

Den høye ytelsen til CR36DA er testet til å klare minst ca 60 kapp i tre (2×20 SPF) pr ladet batteri eller ca 50 kapp i stål (Ø 48,6 mm x 3,5 mm).

Det medfølgende Multi Volt-batteriet (BSL36A18) har ny teknologi som veksler automatisk mellom to voltklasser, 36V og 18V. Med en effekt på hele 1.080W er dette virkelig en utfordrer til verktøy med ledning (nett-/strømdrevne verktøy).

Både batteri og nettstrøm

Inntil nå har strømdrevne verktøy som hovedregel vært sterkere enn batteridrevne verktøy. Med Multi Volt får du kraften til å øke produktivitet og effektivitet, uansett om verktøyene brukes med batteri eller på strøm.

Ved bruk av Multi Volt hybridadapter kan du bruke sagen på strøm – direkte via 230V eluttak eller via strømaggregat med minimalt effekttap takket være Hikokis børsteløse motorteknologi.

Gjennom batteridrift slipper du ledningen og får på denne måten også en sikrere arbeidsplass.

Når man investerer i batteridrevne verktøy er det viktig med kompatibilitet. Derfor har batteriet blitt designet med tanke på å kunne passe både Hikoki og Hitachi 18V-verktøy. Batteriet passer i nesten alle 18V Hitachi verktøy med slidefeste. Inkludert spikerpistoler.

Ny teknologi som veksler automatisk mellom to voltklasser, 36V og 18 gjør det mulig for batteriet å gjenkjenne om det brukes i en 18V eller 36V maskin. Batteriet justerer automatisk spenningen til 8,0Ah for 18V og 4,0Ah for 36V. Med et Multi Volt-batteri i en 36V maskin får du dobbelt kraft, uten at dette påvirker vekt og ergonomi på verktøyet.

– Med den nye platformen trenger du ikke lenger to verktøy – et på ledning for lang driftstid og et på batteri for fleksibilitet. Du trenger kun et Multi Volt verktøy, sier Hikoki i pressemeldingen.

Tekniske data CR36DA

Hikoki CR36DA bajonettsag.
Hikoki CR36DA bajonettsag.

Spenning: 36 Volt
Batteri / lader: BSL36A18 / UC18YSL3
Kapasitet tre/stål: 300/19 mm
Kapasitet stålrør: 130 mm
Slagtall ubelastet: 0-2.500/min.
Hastighet ubelastet (høygir): 0-1700 / 0-2.000 / 0-2.500 / 0-3.000 /min.
Slaglengde: 32 mm
Vibrasjonsnivå: m/s2 (3D) 10,7 (främre grepp) / 13,2 (bakre grepp)
Vekt inkl. batteri: 4,6 kg

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)