Nyheter

Ny pumpe sluker skittent råvann og spytter småstein

Atlas Copco kommer ut med nye dreneringspumper. Helt nytt design gjør at de tåler mer av partikler og slipemidler i vannet. Skal gi “usedvanlig lang levetid”. Se hvor store småstein nye Weda D70 kan tygge gjennom seg – og hvorfor.

Hva er det: Atlas Copco Weda D70 dreneringspumpe.
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos Atlas Copco eller forhandler.

English summary: This is about Atlac Copcos new drainage pump Weda D70. Atlas Copco claims it to be particularly resistant to wear from debris and particles in the water, due to a new Wear Deflector technology. It consists of a closes impeller working in a house with two diffusors: One made from polyurethane, the other made from NRB rubber.

– Nye pumpeteknologien Wear Deflector betyr høy pålitelighet.

Det lover Atlas Copco i en pressemelding.

Atlas Copco Weda D70

Nå introduserer Atlas Copco Power Technique Nordic et nytt design på pumper, under navnet “Wear Deflector”. Det skal gjøre pumpene sterke, mer pålitelige og ikke minst mer langvarige. Samtidig introduseres også et nytt elektronisk verktøy som forenkler valg av pumpe.

Lanseringen skjer i forbindelse med den nye nedsenkbare dreneringspumpen WEDA D70.

Atlas Copco Weda D70
PUMPE: Ny dreneringspumpe fra Atlas Copco: Weda D70. Ny type innmat sies å være spesielt motstandsdyktig mot slitasje.

 

Innmat i Atlas Copco pumpe med Wear Deflector
WEAR DEFLECTOR: Den øvre diffusoren er i oransje polyuretan, impelleren er i støpejern av høylegert krom og den nedre diffusoren er i svart NRB-gummi. Sammen leder de rusk, rask og småstein unna de sårbare punktene inni pumpen. Dette utgjør det Atlas Copco kaller “Wear Deflector”-teknologien

– Wear Deflector er en innovativ hydraulisk design som gir høy pumpeeffektivitet. Pumpen blir holdbar med lang levetid selv under tøffe driftsforhold. Det resulterer i lave totale eierkostnader, lover Atlas Copco i pressemeldingen.

Mer spesifikt betyr dette at pumpen kan stå i sandbelastet vann måned etter måned, og beholde ytelsen i lange tider. Faste partikler i vann kan ellers føre til at løpehjul og andre slitedeler slites ut og må byttes ut for tidlig. Den nye teknologiplattformen lanseres først på WEDA D70-pumpen og vil i fremtiden bli introdusert i hele WEDA D-serien.

Forklaring – hva er Wear Deflector?

“Innovativ hydraulisk design”, du liksom. Hva er det for no´? Makan til intetsigende ordbruk!

Vi går til Atlas Copco for en oppklaring. Der finner vi Bart Duijvelaar, pumpespesialist og produktmarkedsføringssjef for nedsenkbare pumper der på bruket. Han er nerdeaktig og lidenskapelig opptatt av pumper.

– Disse nedsenkbare pumpene ender opp i de mest varierende bruksområdene man kan forestille seg. Pumpen må være så robust og allsidig som mulig. Wamtidig må den være transportabel, plug-and-pump og lett å inspisere og vedlikeholde, sier Duijvelaar.

Den etter sigende usedvanlige motstandsevnen mot slitasje ligger i en lukket impeller som gjør jobben sin godt inneklemt i et impellerhus bestående av to diffusorer: Én i polyuretan, den andre i NRB-gummi. Patenterte diffusorskovler beskytter impelleren og leder faste stoffer bort fra diffusoren og impelleren, spesielt de kritiske slitasjeområdene. Impellerskjermplatens skovler beskytter dette kritiske området sammen med diffusorens deflektorskovler. De avleder faste partikler i den pumpede væsken.

– Med vår nye teknologiplattform setter vi en ny høy standard for pumpeytelse. Kundene kan være sikre på en robust og pålitelig pumpe som leverer gang på gang. Solid slipemiddel i vannet kan føre til at et løpehjul slites for tidlig. Med den nye innovative designen er pumpene usedvanlig langvarige, sier produktsjef Peter Olausson, i Atlas Copco Power Technique Nordic.

Pumper grunnvann og råvann

Den elektriske nedsenkbare dreneringspumpen WEDA D70 er god på pumping av grunnvann og råvann i bygge- og industriområder, samt generell drenering. Den pumper pålitelig vann med en tetthet på opptil 1100 kg / m³ og håndterer vann med faste stoffer opp til 7 mm i diameter.

Pumpen skal altså tåle å få partikler opptil 7 mm gjennom seg, ja. Det begynner å nærme seg småstein-størrelse. I tillegg har WEDA dreneringspumper et godt forhold mellom effekt og vekt, sies det.

Atlas Copco Wear Deflector impeller
IMPELLER: Her ser du den lukkede impelleren og den øvre diffusoren (i oransje). Impelleren (gul) er beskyttet for å sikre pumpeytelsen.

– Med en vekt på opptil 40 prosent lavere enn sammenlignbare produkter og med en kompakt design er WEDA dreneringspumper enkle å håndtere og flytte rundt på en arbeidsplass. De er laget av aluminium som gir styrke og utmerket korrosjonsbestandighet, sier produsenten.

Pumpene er også enkle å bruke og vedlikeholde. Takket være et spesielt tetningssystem av rustfritt stål, kan vedlikehold utføres på stedet. Flere funksjoner, inkludert grovkornede støtdempere og lett tilgjengelige kontrolloljeplugger, hjelper brukeren med å maksimere oppetiden ytterligere.

– Pumpene har også fordeler av en stor motor og kan kjøres tørre. Det gir pålitelig og robust drift. I tillegg er det et bredt nettverk av forhandlere og servicepunkter med reservedeler, sier produsenten i pressemeldingen.

Pumpekalkulator på nett

En kalkulator for beregning av størrelsen på nedsenkbare pumper lanseres nå på Atlas Copcos nettsted. Med tre enkle trinn kan pumpens ytelse beregnes raskt og en anbefaling for valg av pumpe gis.

– Dette verktøyet hjelper deg med å justere valg av pumpe riktig avhengig av behovet. Ved hjelp av dataene som er lagt inn, sammenligner kalkulatoren drenering av forskjellige modeller og finner riktig pumpe for jobben, sier Atlas Copco.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)