Nyheter

Her er de første Bostitch spikerpistolene på batteri

Slipp slangene fri, de er her. Bostitch lanserer ny spikerpistol på batteri. Tre av dem, faktisk: En 33 graders stavspiker inntil 90, en 1,2 minidykkert og en 1,6 dykkert. Nå er de første batteridrevne Bostitch-pistolene klare i Norge.

Proffer som skyter spiker kjenner godt til Bostitch-pistoler, være seg på luft eller gass. Nå går de også elektrisk. Det ble første gang fortalt her på Verktøy 24 tidlig i august.

Nå er det klart for lansering i Norge. Bostitch sin batteriserie inneholder fem maskiner. Tre av disse er nå klare hos Motek.

  • BTCN565M2, for stavspiker opptil 90 mm, 33 graders papirbåndet til reisverk
  • BTCN110D2, 18 GA minidykkert 1,2 mm til lister og småtterier
  • BTCN120M2, for 16 GA dykkert 1,6 mm til grovere listverk, panel og sånt.

Hvilke to de foreløpig har droppet kan du se i denne artikkelen.

Stor utholdenhet

Bostitch dykkertpistol BCN 680 t.v. BCF28 spikerpistol t.h.
Bostitch dykkertpistol BCN 680 t.v. BCF28 spikerpistol t.h.

– Med en fantastisk kapasitet lader du batteriene på under en time og du kan skyte opptil 800 stk. 90mm spiker, eller drøyt 1600 stk. dykkert på en lading, sier Motek i en pressemelding.

Fordelene med spikerpistoler på batteri er åpenbare. Du kommer raskt i gang, du slipper å flytte rundt på en stor kompressor og du slipper å ha maskinen koblet til en slange som begrenser bevegeligheten din. Dette merker man spesielt godt når man klatrer i stillaser, beveger seg mellom etasjer eller skal inn og utføre mindre servicejobber.

En annen åpenbar fordel er at man unngår unødvendig støy fra kompressoren.

Bostitch spikerpistol på batteri

Til deg som arbeider i høyden med batteridrevet spikerpistol: Tar du av batteriet før du begynner å klatre? Man vil jo helst ikke ha uhell med en 90 mm spiker på avveie…

Motek forteller også at man med på kjøpet får også en helt ny to års garanti. Garantien gjelder for material- eller produksjonsfeil, samt gratis reparasjon av slitasjedeler som er skadet som følge av naturlig slitasje etter vanlig bruk av maskinen.

Bostitch vs Dewalt

De nye Bostitch spikerpistolene er mistenkelig like tilsvarende produkter fra Dewalt. Både Bostitch og Dewalt er begge varemerker innenfor Stanley-systemet.

Men likhetene har også mer tekniske forklaringer. Mye av teknikken bak plastdekslene er den samme. Ta stavspikerpistolen som eksempel. Her er det et svinghjul som roterer med 13 000 o/min (på andre gir). Dette svinghjulet drives av en motor. Først kom pneumatiske motorer som drives av luft. Siden kom gassdrevne motorer, og nå altså elektrisk motor. Med denne teknologien i bunn er det begrenset med variasjoner.

Stikkspikring av trestender

– Stavspikerpistolen Bostitch BTCN565M2 har en funksjon som heter «Rapid cycle», som gjør at motoren beholder 13 000 o/min turtall i fem sekunder etter at en spiker er drevet inn. Det gjør at du kan stikkspikre en 2×4 trestender med fire spiker i 45 grader uten at kraften i maskinen varierer, sier David Klingvall.

Han er produktsjef for Bostitch og festemidler i Motek AS.

Den nevnte stavspikerpistolen BTCN565M2 er også den maskinen Motek anbefaler på byggeplass, da den har et avtrekkersystem som kan brukes også på stillas og i stiger uten unødvendig risiko.

Batteriene til Bostitch og Dewalt passer ikke om hverandre. Så har vi det avklart.

Hvis du vil gå over til å skyte på batteri blir det altså opp til deg: Bostitch, som du (kanskje) kjenner som solide, gode spikerpistoler fra luft eller gass og Moteks ubestridelig gode service? Eller Dewalt, med et betydelig større utvalg maskiner som bruker de samme batteriene og laderne og et større forhandler- og serviceapparat?

Veiledende priser, eks mva og før evt rabatt hos Motek:

  • Stavspiker Bostitch BTCN565M2 med maskin i koffert, én panelfot, lader og to 4,0 Ah batterier: Kr 9 990.
  • Minidykkert Bostitch BTCN110D2 med maskin i koffert, tre panelføtter, lader og to 2,0 Ah batterier: Kr 7 490.
  • Dykkert Bostitch BTCN120M2 med maskin i koffert, tre panelføtter, lader og to 4,0 Ah batterier: Kr 7 995.

Litt (reklame)video til slutt:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

  1. hva med Bosch da, ser ikke ut til at de har noe på batteri lengre? kjedelig å måtte skaffe nytt batteri/lade system….

    1. Ja, det er kjedelig. Fra “velinformerte kilder” som det kalles blant journalister hører jeg at Bosch ikke har kjente planer om spikerpistol(er) på batteri. Men de har et par gode batteriplattformer på hhv 12V og 18V. Det ville være rart om ikke utviklingsavdelingen der holder på med noe som skyter spiker. 12V dykkertpistol, kanskje…? (NB: Det er kun min gjetting!) mvh Jørn/Verktøy 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)