Nyheter

Ny elektrisk miniskrutrekker fra RYOBI

USB Litium-serien til RYOBI vokser – nå kommer en dreibar miniskrutrekker for hobbyarbeid og småoppgaver. Og en loddebolt!

English summary: RYOBI continues to expand their USB Lithium, USB-C rechargeable 4V lineup. This time we’re getting a mini screwdriver (and a soldering iron!).

USB Lithium-serien med verktøy på 4V er ikke ment for proffsegmentet eller tunge oppgaver. Serien baserer seg på mindre, oppladbare verktøy der batteriet blant annet kan lades via USB-C. Etter lanseringen av serien i fjor fortsetter de å komme med flere verktøy på samme batterisystem.

Les om artikkelen om tappjernet i samme serie her.

Muligheten til å bytte batteri i stedet for å gjøre selve verktøyet oppladbart kan være en fordel. (Foto: Ryobi)
Muligheten til å bytte batteri i stedet for å gjøre selve verktøyet oppladbart kan være en fordel. (Foto: Ryobi)

USB Lithium-verktøyene er beregnet på hobbybruk, og hvis vi ser mot USA kan det virke som de fortsetter å satse. Ifølge ToolGuyd har de for øyeblikket 18 forskjellige produkter tilgjengelig over dammen. Den norske Ryobi-siden viser til forskjell 5 produkter, der to av dem er nylanseringer.

Kjent og kjært format

Skrutrekkeren virker interessant, selv om formatet på selve verktøyet i seg selv ikke er noe banebrytende. Når det er sagt kan den være et godt tillegg hvis man allerede er investert i batteriplattformen. Hodet kan dreies til forskjellige vinkler, og den har lagringsplass for 2 ekstra bits. For montering av møbler kan det fort bli nyttig. Bitsholderen er standard ¼” som på en slagtrekker.

Modellen heter RSDP4 120G. RYOBI skilter med at den er lett og liten (0,21 kg uten batteri) og dermed lavterskel å ta med seg rundt. Pressemeldingen om lanseringen presenterer RSDP4 som et alternativ til et hånddrevet skrujern, og det er nok der denne skinner. Den leverer 5 NM dreiemoment og spinner med 200 o/min (XL-bygg oppgir 250 på produktsiden, hvem har rett?).

Hva med loddebolten?

Skrutrekkeren har 2 LED-lys i front. Begge er montert ganske nært bitsholderen, som bør gi god synlighet uten særlig skygge fra bits. Prismessig vet vi ikke for mye ennå, men basert på andre verktøy i samme serie må det antas at det er godt under tusenlappen.

Selv om pressemeldingen kun dekker skrutrekkeren viser nettsiden også en loddebolt i samme serie. Denne virker også interessant til hobbybruk ved en arbeidspult, eller til småelektronikk. Hva tror du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)