Nyheter

Ny Fischer fugepistol på CAS “universalbatteri”

Dette er Fischer FIS DB S Pro. En ny fugepistol / injeksjonspistol som presser med 400 kg kraft, sparer mye belastning på brukeren. Spesielt for trykking av 2-kompoent forankringsmørtel. Går på CAS batterier, der Metabo er involvert i både pistol og batteri.

Hva er det: Fischer FIS DB S Pro. Fugepistol / injeksjonspistol på 18V batteri. Kompatibel med CAS batterier.
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos Montér og andre Fischer forhandlere (med ekstra godt utvalg i Fischer)

English summary: Fischer launching a new 18V battery dispenser gun, FIS DB S Pro. Can universally be used with the cartridge sizes 150ml, 300ml, 360ml and 390ml. The Fischer battery is compatible with all Cordless Alliance System (CAS) power tools and chargers worldwide. CAS is a multi manufacturer battery platform with Metabo in a main role.

– Færre arbeidssteg betyr spart tid. For entreprenøren, snekkeren, rørleggeren eller kort sagt alle med profesjonelle forankringsoppgaver, får de nå en snarvei til godt arbeid i form av injeksjonspistolen FIS DB S Pro.

Den ubeskjedne egenattesten serveres i en pressemelding fra Fischer, om deres nye batteridrevne fugepistol. De kaller det en injeksjonspistol, men fugepistol er et mer brukt begrep på norsk.

Pistolen skal gjøre det enkelt å dosere forankringsmørtel og andre typer masse, og er spesielt siktet inn mot forankring med 2-komponent-produkter.

– Ved å justere doseringen på FIS DB S Pro får du riktig mengde mørtel etter noen få borehull. Dermed slipper man å kaste bort tid på å tre gjenget jern ut av borehullet og etterfylle. Det er en tungvint og tidkrevende affære. Spesielt hvis mørtelen allerede er herdet, sier Fischer.

Fischer FIS DB Pro fugepistol på CAS batteri
Fischer FIS DB Pro fugepistol på CAS batteri.

Fischer FIS DB S Pro fugepistol

Uansett ord, så er den nye pistolen ganske kraftige saker. Presskraft på 4000 N eller 408 kg kan godt sies å være i tungvektsklassen. Vektmessig stiller den i welterweight elller deromkring, med en matchvekt på 3,5 kg inkludert batteri.

Og ikke et hvilket som helst batteri. Fischer er nemlig med i Cordless Alliance System – CAS. Det er en felles batteriplattform lansert i 2018, utviklet i samarbeid mellom Metabo og en rekke produsenter av spesialiserte maskiner. Alle bruker Metabo batteri og lader, med sin egen profilering. Fischer er en av disse. Den nye pistolen leveres med batteri og lader, som passer med Metabo og resten av CAS-plattformen

– For mange typer festeoppgaver vil injeksjonspistolen spare både arbeid og materiale – og ikke minst avlaste håndverkerens hender, armer og skuldre. FIS DB S Pro er spesielt utviklet for de strenge kravene til arbeid med 2-komponent forankringsmørtel. Den kan også brukes til andre lettere oppgaver med silikon, lim eller lignende, sier Fischer i pressemeldingen.

Her fremholdes det også at den doserer både nøyaktig og individuelt – hva nå det siste måtte bety. Den trykker med stor kraft, men den er også utstyrt med elektronisk vett nok til å ikke å kjøre på dersom massen i blanderøret er herdet.

Mindre sløsing

– Vi har allerede fått henvendelser om pistolen, fordi den løser noen vanlige irritasjonsmomenter på byggeplassen. I dag er det på alle måter viktig å spare ressurser og unngå sløsing med materiell. Dette gjelder også forankringsmørtel. Hver gang det renner materiale ut av hullet så må du tilbake å tørke. Det er bortkastet tid og ressurser, sier nordisk produktsjef Lars Holbæk hos Fischer.

Han har store forventninger til det nye produktet.

– I dag er det en utdatert og unødvendig arbeidsflyt å stå og pumpe litt vilkårlig mørtel ut for hånd i mange gjentatte bevegelser som belaster fysikken. Også for ergonomiens skyld tror jeg at markedet vil ønske den nye injeksjonspistolen velkommen, sier Holbæk i pressemeldingen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

3 kommentarer

  1. Jeg leser at Fischer nå er blitt med i AMPShare fra Bosch. Vet du om Fisher vil ha maskiner som bruker både AMPShare og CAS batterier eller vil de gå helt over til AMPShare?

    1. Ja, det er Det Store Spørsmålet. AMP-share er veldig nytt. Fischer (og Rothenberger) kan se ut til å ha meldt overgang dit fra CAS, men enn så lenge er det flere spørsmål enn svar ute og går om det. Verken Fischer, Rothenberger, Bosch eller Metabo har sagt noe om det p.t. Det virker mest logisk at et lite spesialmerke ville holdt seg til én batteriplattform. Blir interessant å se hva som skjer på “batterialliansefronten” framover.
      mvh Jørn / Verktøy 24

      1. En annen interesant ting å merke seg er at de store arbeidslampene til Bosch GLI 18V-10000 C og 4000 C vell egentlig er Scangrip lamper. I det minste passer tilbehør fra Scangrip på lampene fra Bosch etter hva jeg har sett på nett. Likevell er Scangrip medlem av CAS, enn så lenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)