Nyheter

Ny gulvstripper med fjernstyring

Wolff lanserer en ny gulvstripper for proffbrukeren. Den kan du sitte på og styre med fjernkontroll, og den kommer i november.

Hva er det? Wolff Independence gulvstripper.
Hva koster det? Ingen pris oppgitt ennå, men amerikanske forhandlere ligger på rundt 50 000 dollar.
Hvor kan det skaffes? Mal Proff og IBG AS.

English summary: Wolff’s new Independence floor stripper has both ride-on capabilities and remote control. That might open up to both better accuracy and safety for workers.

I november kommer den nye batteridrevne ride on-gulvstripperen fra Wolff til Norge. Men ikke bare kan du sitte oppå, den kan også styres med fjernkontroll. Maskinen drives 100% elektrisk uten hydraulikk i drivlinjen, som kan gi bedre presisjon.

Maskinen kan også styres som en tradisjonell ride on-maskin. (Foto: Wolff)
Maskinen kan også styres som en tradisjonell ride on-maskin. (Foto: Wolff)

Batteridriften går via 2 litium-ionbatterier som skal klare konstant drift i 12 timer mellom ladinger. Ladere for begge batteriene er innebygd i maskinen. Wolff oppgir at gulvstripperen skal klare alt av gulvbelegg, fra myke belegg til parkett, fliser og sement.

HMS-fordel

Fjernstyringen kan gjøres fra opptil 75 meters avstand, og er interessant av flere grunner. En mulighet det gir er å sitte med beina høyt mens maskinen jobber noen meter unna. Det gjør det også mulig å se bladet fra andre vinkler for spesielt presisjonskrevende arbeid. Det åpner også for muligheten til å fjerne operatøren fra et potensielt helseskadelig arbeidsmiljø.

Akkurat dette med å la operatøren arbeide på avstand er noe vi stadig ser i nye maskiner, som vi skrev om Hilti Jaibot. I rivingsbransjen er ansatte stadig vekk utsatt for støv og annet som kan belaste helsa, og gulvstripping er hverken stille eller støvfritt. En ting er å prøve å beskytte folk best mulig med personlig verneutstyr, men det er spennende å følge utviklingen i ny teknologi og se mulighetene det gir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)