Nyheter

Ny Hikoki kombihammer greier 40 mm i betong – eller 105 mm kjernebor

Hikoki ruller ut tyngre materiell. Ny SDS-Max 36V åtte kilos kombihammer. Borer inntil 40 mm hull i betong, eller inntil 105 mm med kjernebor. Valgfri drift på batteri eller 230V nettstrøm.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Hikoki DH36DMA kombihammer
Hva koster det: Rundt 10 000 inkl batteri og lader
Hvor kjøpes det: Hos Hikoki forhandler

Batteridrevet utstyr blir stadig større, tyngre og sterkere, og overtar på områder der nettstrømdrift har vært eneste mulighet. Det er en velkjent utvikling i markedet, og formodentlig velkommen hos mange brukere.

Nå kommer Hikoki med en ny 36V kombihammer i åttekilosklassen med børsteløs motor og SDS-Max redskapsfeste med 12 ulike vinkelinnstillinger. Sistnevnte gjelder primært for meisling.

Mindre varme med 36 Volt

– Med sine 36 Volt jobber maskinen med lavere ampere og derfor mindre varme. Dette gjør at maskinen jobber effektivt gjennom hele batteriladingen og forlenger maskinens levetid, sier Hikoki i en pressemelding.

DH36DMA går på Hikokis nye Multi Volt batteri, der ett og samme batteri går på både 18V og 36V maskiner med automatisk valg av spenning. Den leveres i sett med det største B-batteriet, som er basert på de største 21700-cellene.

Vibrasjonsdemping og nødbrems

Som forventet av en maskin i denne pris- og størrelsesklassen er HMS ivaretatt. Et gummiert LVH håndtak demper vibrasjoner, og reduserer dermed faren for “likfingre” ved langvarig bruk. Skulle du treffe på armeringsjern eller kjøre fast boret av andre årsaker, så har den en RFC ”Reactiv Force Control” som stopper maskinen umiddelbart og hindrer vridning i arm eller håndledd.

Hikoki 36V maskiner kan drives direkte på nettstrøm hvis det skal bores mye – og man har enkel tilgang på nettstrøm.

Det skjer gjennom et strømadapter (ekstrautstyr) som klikkes inn i batterisporet. En slik mulighet på batteridrevne maskiner er det kun Hikoki og Dewalt som tilbyr til sine største maskiner.

Leverandøren oppgir en slagenergi på 8,5 Joule og maks dimensjoner på 40 mm i betong. Eller opptil 105 mm kjernebor. Til sammenligning oppgir Dewalt 13,3 Joule og 48 mm på sitt batteribeist.

Tekniske data – kombihammer Hikoki DH36DMA

Spenning: 36 Volt
Batteri / lader: BSL36B18 / UC18YSL3
Verktøyfeste: SDS-Max
Kapasitet betong: 40 mm
Hastighet ubelastet: 260 – 590/min.
Slagtall ubelastet: 1.420 – 2.860/min
Slagenergi: 8,5 J
Vibrasjonsnivå: 11,8 (boring) / 9,6 (meisling) m/s2 (3D)
Lydtrykksnivå: 94 dB(A)
Lydeffekt: 105 dB(A)
Vekt: 7,9 kg
Pris: Veil kr 12 500, observert på nett til 9 365 inkl mva for sett med to Multi Volt batterier, luftavkjølt hurtiglader, sidehåndtak og maskinkoffert. Leveres også som “tool only”, uten batterier og lader

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)