Nyheter

Solid pakking og enkel transport med nytt oppbevaringssystem

Nye Milwaukee Packout oppbevaringssystem har kommet til Norge. Tralle, bokser og bager kan stables og låses til hverandre for oppbevaring av verktøy og tilbehør. Kan også kombineres med standard Milwaukee HD-Box verktøykofferter. 

Tekst: Jørn Søderholm
Foto: Leverandøren 

– Packout er Eliteserien innen transport, organisering og oppbevaring av verktøy for fagfolk, opplyser Milwaukee ubeskjedent i en pressemelding.

[pro_ad_display_adzone id=”3102″]

“De røde” kommer nå til Norge med Packout, et helt nytt modulbasert oppbevaringssystem fra den kanten. Vi skrev om det i januar, basert på info fra USA. Når systemet nå kommer til Norge er det med sorte bokser, som på bildene i denne saken.

Milwaukee Packout oppbevaring og transport

Milwaukee Packout stabel
Milwaukee Packout kasser og bager “holder seg fast” i hverandre, og kan fraktes i stabel.

Systemet består av bokser, kasser og bager i flere størrelser, formater og oppsett som enkelt kan stables og låses sammen. Nøkkelen ligger i et helt nytt tilkoblingssystem. Packout sies å være et allsidig, fleksibelt og slitesterkt modulbasert oppbevaringssystem for verktøy og tilbehør.

Systemet minner om Dewalt Tstak og Toughsystem, men skiller seg fra disse blant annet noen myke verktøybager som kan låses på toppen av en stabel.

– Modulbaserte oppbevaringssystemer som i dag finnes på markedet begrenser brukerne til ett enkelt system eller én boksstørrelse som gir lite allsidighet. Packout bryter helt med den linjen. Det er det første og eneste systemet der bokser, tilbehørskasser og bager i så mange ulike størrelser og former enkelt kan stables og låses sammen, sier produktsjef Pia Nielsen hos Milwaukee i pressemeldingen.

Harde bokser og myke bager

De smører tjukt på i den påstanden, men det kan være noe i det. Systainer-systemer finnes det rikelig av, og myke verktøybager finnes det mer enn rikelig av. Vi kjenner ikke til andre systemer som kombinerer harde bokser og myke bager på denne måten.

Packout adapterplate til HD-Box verktøykoffert.

Packout-systemet er ikke direkte kompatibelt med Milwaukees standard HD-Box verktøykofferter. Men det skal være et et adapter tilgjengelig.

Med dette adapteret montert kan en hvilken som helst sag, skrumaskin eller hvasomhelst i sin standardkoffert kunne klikkes inn i en stabel, så lenge HD-boxen dens har har samme ytre lengde og bredde som Packout-systemet.

Feste i bunn og lokk

Milwaukee Packout
Milwaukee Packout tralle, verktøybokser, tilbehørsbokser og verktøybager.

Nøkkelen til systemet sitter i kassenes bunner og lokk: En intuitiv og rask festemekanisme som gjør det mulig å stable og feste Packout verktøykasser, tilbehørskasser og bager i ulike størrelsene etter behov. Ved lansering består systemet av åtte produkter: Tre verktøykasser, to tilbehørskasser og tre verktøybager.

Antakelig kommer Milwaukee til å bygge ut dette systemet med flere størrelser og typer, verktøy levert i Packoutkofferter og kan hende støvsuger, radio, belysning og evt hjelpemidler i et Packout design som gjør det enkelt å få det med seg.

Tralle og kasser

Milwaukee Packout
Milwaukee Packout verktøytralle med hjul og uttrekkbart håndtak er fundament og transportredskap.

En verktøytralle på hjul, med uttrekkbart håndtak, er fundamentet i systemet. Bokstavelig talt. Trallen har god plass til større og/eller tyngre verktøy. Med 228 mm terrenghjul på en solid stålaksel triller den uanstrengt over de fleste overflater, inkludert grove og ujevne underlag på byggeplasser.

Det uttrekkbare håndtaket er av en solid, industriell type, utformet for å holde vekt opptil 113 kg. Det brede grepet på håndtaket er komfortabelt under transport, også når lasten blir tung. Metallforsterkede hjørner skal bidra til en holdbarhet man forventer.

Oppå trallen kan brukeren feste kasser i to ulike størrelser. Kassene deles inn med medfølgende brett til håndverktøy, forbruksmateriell og andre mindre gjenstander.

Kasser for tilbehør

Dessuten inneholder systemet tilbehørkasser i ytterligere to ulike størrelser, utformet for stabil og sikker transporter øverst. Alle tilbehørskassene er inndelt med medfølgende, flyttbare beholdere i ulike størrelser. Disse kan også festes til et underlag gjennom integrerte skruehull, for å forenkle arbeidet for brukeren. En fast tetning rundt hver inndeling sikrer at små gjenstander holder seg der de skal være.

Både verktøy- og tilbehørskasser er laget av støtbestandig polymer-materialer, og er IP 65-klassifisert for å forhindre skade fra vann og smuss fra arbeidsplassen. Kassene har metallforsterkede hjørner og Tick-fester på dekslene.

Myke verktøybager

Myke verktøybager er en unik, integrert del av Milwaukee Packout oppbevaringssystem. Disse bagene festes til toppen av alle verktøy- eller tilbehørskasser i systemet, for enkel transport.

– Det er like enkelt å feste en tilbehørskasse til undersiden av en verktøybag. Dermed blir det enklere å få med seg på mindre oppgaver som bare krever noen få håndverktøy og små skruer, og der man ikke ønsker å flytte på mye utstyr. Denne fleksibiliteten er Packout alene om, sier Milwaukee i pressemeldingen

Tre størrelser

De nye verktøybagene fås i 25, 40 eller 50 cm størrelser. De skal dermed kunne brukes til et bredt spekter av verktøy, fra tilbehør og håndverktøy til slagskrutrekkere og bajonettsag eller andre større maskiner. De er laget av 1680D ballistisk nylon, med en støpt bunn som beskytter innholdet mot vann, slitasje og slag. Og som altså låser bagen fast til lokket på boksen under.

Veiledende priser for enkeltdeler spenner fra 325 for den minste tilbehørsboksen opp til 1820 for den store trilleboksen. Adapteret til HD-Box-koffertene koster veil 440. Et tre delers sett koster 3334. Alle priser er veiledende eks mva, og det er sikkert mulig å finne det noen kroner rimeligere hos noen forhandlere.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)