Nyheter

Mer nøyaktig RAD momenttrekker med transduser

RAD kommer med en ny og bedre B-RAD BL S momenttrekker på batteri. Trekker til 6800 Nm. Nå med transducer. Hva trenger man den til?

Hva er det: B-RAD BL S. Momenttrekker med transducer/transduser.
Hva koster det: Hvis du trenger sånt, så vet du sånn cirka hva de koster. Hint: Du får en god bruktbil for de samme pengene.
Hvor kjøpes det: Hos Maskin K. Lund AS.

English summary: RAD Torque System introduces their latest battery powerede torque wrench. B-RAD BL S has an integrated transducer, for greater accuracy and documentation on all torque cycles and torque measurements.

Redskap fra RAD Torque Systems har vi skrevet om her før. Den kanadiske produsenten lager pneumatiske, elektriske og batteridrevne momenttrekkere. Altså muttertrekkere som bare vrir, ikke slår. Dette er ytterst spesialisert – og dyrt – utstyr, som ofte brukes av folk som skal skru med nøyaktig og dokumentert moment.

Nå har RAD kommet med en oppdatert versjon av sin batteridrevne trekker B-RAD BL S. B-en står for “batteri”, om du lurte på det. Dette er en muttertrekker for spesielle behov. Den kan nemlig trekke til med opptil 5 000 fotpund.

Nesten 7000 Nm moment

Mye? Ja, det er mye! Gang det med 1,36, så blir det 6800 Nm. Det er en muttertrekker som vrir skinnet av pølsa, om vi kan si det litt flåsete. Dette er en type utstyr som blant annet brukes i montering av vindmøller og store flenser i rørledninger.

Den nye modellen erstatter modellen B-RAD BL Select. Som forgjengeren har også denne nye børsteløs motor. Nyheten er at den har blitt utstyr med transducer. Eller transduser, som er det nærmeste ordet vi finner på norsk.

B-RAD BL S med transducer

En transducer leser av moment og tiltrekk så nær bolten som overhodet mulig. Dersom en transducer sitter lengre inne i maskinen blir det noe feilmargin på vei ut til mutteren/bolten. RAD leverer den samme funksjonaliteten i sine Smart Socket, hylser i dimensjoner 33-100 mm med innebygget momentmåling.

– RAD har har det på E-RAD Blue serien som går opp til 16000 Nm. Men de har ikke hatt dette på batterimaskinen tidligere, sier Ole Kristian Rustan i RAD-importør Maskin K. Lund AS.

– Hvem trenger dette?

– De som absolutt må ha så riktig tiltrekk det er mulig å få til, og som dessuten ønsker å dokumentere alt med utskrift eller pdf. De klarer med denne tye verktøy, sier Rustan.

Nye B-RAD BL S registrerer automatisk alle tiltrekkeringer inkludert momentmåling gjennom den integrerte transduseren. Dataene overføres gjennom Bluetooth til RADs egen programvare. Alle RAD momentverktøy er kalibrert etter ISO 17025 standard .

– Svært nøyaktig moment. Målingene er godt dokumentert for grundig ettersyn, lover produsenten i en pressemelding.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)