Nyheter

Skyter fast takplatene med ny “spikerskrue”

Ny “spikerskrue” med tilhørende pistol fra Motek. Med RoofLoc kan du virkelig få opp farta i montering av plater på tak. Åtte ganger fortere, faktisk.

Motek AS kommer nå ut med RoofLoc på det norske markedet. Det er et nytt system for de som synes det er greit å betale litt mer for et festemiddel hvis du kan ta ekstrakostnaden igjen flere ganger på redusert arbeidstid.

Det er ikke lenge siden vi så Subloc Proscrail, en “spikerskrue” for montering av gulvspon. Nå er det altså RoofLoc, et “scrail” festesystem for profilerte metalltakplater som kommer fra samme hold.

Skrue + spiker

RoofLoc festemiddel for takplater.
RoofLoc har et diskret Scrail-hode uten skive, med EPDM-pakningen direkte under hodet.

Scrail?

Screw+nail. Altså et festemiddel som kan skytes fast med pistol som en spiker, men fjernes eller justeres som en skrue hvis det trengs. Takplatene skytes fast i trelekt, akkurat som man gjør i dag med farmerskruer eller magasinerte skruer og skru-automat. Systemet kommer fra tyske Beck, og har allerede et par år på baken i hjemlandet og USA. Her er en video som forklarer hvordan det virker. (Fortsetter under videoen)

RoofLoc i magasin

RoofLoc er magasinert, og skytes med en egen pistol. Hovedpoenget med systemet er naturligvis monteringstiden. Her snakker vi vesentlig raskere enn alternativer. Spesielt hvis du sammenligner med vanlig farmerskrue i løsvekt. Motek og produsenten selv sier monteringstiden kan kuttes til 1/8.

Pistolspikerne som leveres som festemiddel til Icopals Decra takplater kan også skytes i montering, og demonteres med skrumaskin. Dette takket være et pz spor i hodet.

At man skal kunne legge taket åtte ganger så fort med RoofLoc som med det tregeste alternativet, ja. Det er heftig. Det er verdt å betale noen kroner mer for festesystemet hvis gutta og eventuelle jenter på taket kan jobbe opptil åtte ganger fortere, eller…?

Ingen stålspon

Fasco F58AC pistol til RoofLoc festemidler.
Fasco F58AC pistol til RoofLoc festemidler.

– RoofLoc er en skrue og spiker i ett, og kan redusere monteringstiden ned til 1/8. De profilerte metallplatene festes til trelekt innen- eller utendørs. Et diskret Scrail-hode uten skive, med EPDM-pakningen direkte under sekskanthodet gir et strøkent resultat, sier Motek AS i en pressemelding.

Maskinen Fasco F58AC med spikerstyring og dybdejustering fester RoofLoc med et kontinuerlig trykk på pakningen. Alt materialet i metallplaten følger med inn i lekten. Dermed får pakningen gjøre tettejobben uten å bli skadet av stålspon fra borespissen på skruen.

Fjernes med skrutrekker

Hvis platene må fjernes eller det er behov for justering av andre årsaker, så fjernes skruen med en skrutrekker og en standard 6 mm bitsholder. Fasco F58AC kommer ned i de fleste standard plateprofiler og holdes stabilt med to myke flater som er skånsom for platens overflatebehandling.

Pris og kostnad?

– Noe høyere pris enn farmerskruer, ettersom innfestingen er magasinert. Men med bare 1/8 av monteringstiden blir totalkostnad for snekkeren betydelig lavere. Netto pris vil variere med størrelse på prosjekt, og er regulert i kundeavtalen. Det sier produktsjef David Klingvall i Motek AS.

Promo-video som demonstrerer RoofLoc mot farmerskrue i løsvekt og magasinerte skruer og skru-automat.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)