BilNyheter

Nå er også Ryobi forbi 1 000 Nm på muttertrekker

Her kommer Ryobi med sin sterkeste muttertrekker noen gang. Bryter løs med 1 000 Nm, og river løs med mye mer. Trenger du kraft som i en lastebilmotor for å skifte hjul på bilen…?

Hva er det: Ryoby ONE+ HP børsteløs muttertrekker – RIWH18
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos første og beste Ryobi forhandler, antakelig

English summary: Here comes Ryobi with its most powerful impact wrench ever. 1 000 Nm torque to tighten, and a lot more to break loose. Do you need power similar to a truck´s engine to change wheels on a car…?

Ryoby ONE+ HP børsteløs muttertrekker er siste nytt fra Milwaukees fetter innen verktøy for forbrukermarkedet. Det er en skikkelig kraftplugg, i både fysisk utforming, vekt og momentet den produserer.

Den børsteløse muttertrekkeren er faktisk den kraftigste muttertrekkeren Ryobi noensinne har produsert.

  • Tiltrekkingsmoment på 1 000 Nm
  • Løsrivingsmoment på 1 600 Nm

Løsrivingsmomentet er i oppgitte tall på samme nivå som en luftdreven trekker på ca samme størrelse. Eller også på nivå med momentet i en 11 liters, sekssylindret Volvo lastebilmotor. Jojo, det er den minste versjonen av motoren, men likkavæl…

Ulike målinger av moment

Vi har tidligere her på Verktøy 24 sett at oppgitt dreiemoment i muttertrekkere er en temmelig fleksibel øvelse, der det sjelden eller aldri er noen vits i å direkte sammenligne oppgitte tall mellom to merker. De tallene har man målt seg fram til på vidt forskjellige måter. To maskiner med ca samme kapasitet fra konkurrerende merker kan godt være oppgitt med betydelige forskjeller i dreiemoment.

Som kunde og verktøybruker bør man heller ha et bevisst forhold til hva man skal bruke maskinen til. Skal du skifte hjul på bilen et par ganger i året (og andre småtterier), så trenger du ikke en traktor.

– Den enorme kraften gjør at denne muttertrekkeren kan håndtere en lang rekke bruksområder. Fra rutinemessig dekkskifte til tungt mekanisk utstyr, og selv de mest krevende bygningskonstruksjoner. Derfor er denne maskinen også godt egnet til bruk for profesjonelle håndverkere, sier Ryobi-importøren i en pressemelding.

Muttertrekker til hjulskift

Skifte hjul, ja… Til dere som markedsfører og selger elektroverktøy: Hvorfor skal dere ha folk til å kjøpe monsterdigre muttertrekkere for å skifte hjul på bilen? En ting er å montere broer, bygningsdeler og sånt. Da trengs det kraftige maskiner som drar til med firesifrede momenttall.

Det finnes etterhvert mye å velge i innen små, kompakte og lette muttertrekkere som har moment i massevis til vanlig skruing. Selv bruker jeg en liten 12V muttertrekker til sånt. Og muttertrekkeren får kun gjøre “transportstrekkene”. Hjulmutterne brytes løs og trekkes til for hånd – for sikkerhets skyld.

Les også: Vær forsiktig med muttertrekkeren til hjulskift

LED-lys og fire momentinnstillinger

Tilbake til nyheten fra Ryobi. Den har fire momentinnstillinger som skal gi bedre kontroll på kraften ved bruk av muttertrekkeren til alle bruksområder.

– Autostop er en innstilling som er optimalisert for å stramme og løsne hjulmutre på biler, for å forhindre overstramming av muttere. Dette bidrar til å beskytte og forhindre at du skader bilen ved vedlikehold, sier Ryobi.

Lys har den også: LED med tre stråler lyser opp arbeidsområdet og forhindrer skygger under arbeidet, faktisk.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)