BilNyheter

Slår enda et slag for små spesialverktøy

Milwaukee lanserer nytt M21 inspeksjonskamera.

Kortversjon: Milwaukee hevder seg nå også innen bilinspeksjon. Inspeksjonskameraet M12 ATB-0C stiller sterkt mot de andre store verktøyprodusentene.

English summary: Milwaukee are having a go at automotive inspection. The new M12 ATB-0C inspection camera stands somewhat alone among the other big tool brands.

M12-serien har vi skrevet om flere ganger tidligere, les for eksempel om INSIDER-skrallen.

Som et av merkene som produserer mest forskjellige nisjeprodukter for flere bransjer satser Milwaukee nå også på bilinspeksjon og diagnose. M12 ATB-0C Inspeksjonskamera lover god tilgang, enkel bruk og god bildekvalitet.

Kamerahodet er bare 5mm i diameter, som vil kunne hjelpe i trange motorrom. (Foto: Milwaukee)
Kamerahodet er bare 5mm i diameter, som vil kunne hjelpe i trange motorrom. (Foto: Milwaukee)

Kameraet har en fleksibel kabel med lengde på 90 cm og hodets diameter (den tjukkeste delen) er 5 mm. Til sammenligning har Dewalt et kamera på sin 12V Max-plattform med en diameter på 5,8 mm, men denne er tilsynelatende ikke tilgjengelig i Norge for øyeblikket. Det finnes en 10,8V-modell på Bauhaus sine nettsider, men denne har en hodediameter på hele 17 mm (og er ikke på lager).

Bedre oppløsning enn skjermen klarer å vise

M12-kameraet i rødt har zoomfunksjon inntil 3x og 270 grader skjermrotasjon. Milwaukee oppgir at et SD-kort på 32 GB er inkludert, for å gjøre det enkelt å lagre og dele bilder og video. Skjermen er på 4,3 tommer (omtrent på størrelse med en iPhone 6) og har en oppløsning på 480 x 272 piksler.

Du har mulighet for videoopptak i 720p, godt nok for å vise også på større skjermer. (Foto: Milwaukee)
Du har mulighet for videoopptak i 720p, godt nok for å vise også på større skjermer. (Foto: Milwaukee)

De oppgir at selve kameraet er utskiftbart for enklere service, her antar vi at de mener demontering for rengjøring og lignende. På nettsiden kan de opplyse om en oppløsning på 720p. Du kommer altså ikke til å prodsere noe for filmfestivalen i Cannes, men i kombinasjon med justerbart lys i front bør det være mulig å få en skikkelig titt på det du inspiserer, spesielt på en større skjerm som en PC.

ATB-0C har en oppgitt støv- og fuktbeskyttelse på IP67, men her er det verdt å merke at det er spesifisert for selve kamerahodet og kabelen, ikke resten. Milwaukee oppgir en totalvekt med batteri på 750 gram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)