Nyheter

Større støvsuger på ryggen

Ny ryggsekk-støvsuger fra Makita. DVC660 har plass til tre ganger så mye støv og skitt som lillebror.

Hva er det: Makita DVC660 støvsuger med ryggsekk bæreseler.
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos Makita forhandlere

English summary: DVC660, the latest vacuum from Makita. Third in line of Makita´s backpack vacuums, with room for three times more dust and debris than the smaller version. With 2x18V LXT 5 Ah batteries, you can roam around vacuuming for over two hours.

Støvsugere kommer i mange varianter og fasonger, tilpasset forskjellige bruksområder. Makita har siden 2016 tilbudt batteridrevne støvsugere med bæreseler som en ryggsekk. De har relativt nylig lansert sin tredje ryggsekkstøvsuger.

Makita DVC660 støvsuger

DVC660 kalles den. Den har en ekstra stor støvbeholder på seks liter. Til glede for de som må få med seg mye støv eller har ekstra langt å gå for å tømme beholderen.

Støvsugeren har en børsteløs motor som produserer en luftmengde på 2,2 kubikkmeter (2200 liter) luft pr minutt. Den fóres av Maktas typiske 2x18V LXT batterier.

Med to 5 Ah batterier skal du kunne labbe rundt med inntil 140 minutter kontinuerlig brukstid. Eller 40 minutter på full trøkk.

Makita DVC660 støvsuger ryggsekk. (Foto: Leverandøren)

Et to trinns HEPA filtersystem sørger for at mest mulig støv fanges opp og blir igjen i pose og filter. Dette systemet skal i følge produsenten fange opp 99,97 prosent av alle partikler på tre mikron og større, om du er interessert i så detaljert og teoretisk informasjon.

Det velkjente LXT batterisystemet får forøvrig snart selskap av en “storebror”, med et helt nytt 40V system av batterier og maskiner.

Tre effektnivåer

Ryggstøvsugeren DVC660 har en fjernkontroll slik at brukeren enkelt kan veksle mellom tre forskjellige effektinivåre. Maskinen veier 6,7 kilo

– Den er ideell til rengjøring i hjørner og på andre vanskelig tilgjengelige steder, ettersom den har LED lys og fleksibelt munnstykke. I tillegg kan du enkelt koble DVC660 til Makitas maskiner og tilbehør, sier Makita i en pressemelding fra april 2020.

DVC660 er altså den tredje i rekken av ryggsekkstøvsugere fra Makita. DVC260 var først, og kom i 2016 med plast sugerør og to liters støvbeholder. I 2018 ble den erstattet av DVC261. Den har bedre sugekraft enn førstemann, Hepa filter og sugerør i metall med gulvmunnstykke. Men stadig med den samme to liters støvbeholderen.
Nå har altså DVC660 kommet på banen, med plass til tre ganger så mye støv.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)