Nyheter

Superlett Everwin 90 mm spikerpistol

Dette er Everwin. En ny, superlett 90 mm stavspikerpistol som gir mindre belastning på folk. FCN90L veier under tre kilo, og er verdens letteste 90 mm coil-pistol. Nå kommer den til Norge.

Tekst: Jørn Søderholm
Foto: Leverandøren

Batteridrevne spikerpistoler får mye hyggelig oppmerksomhet for tiden. Fullt fortjent. Men det er fortsatt mange som sverger til luft, og som ikke har noe problem med å trekke med seg luftslangen. Nå kommer en nyhet til dem.

Everwin FCN90L spikerpistol

Everwin FCN90L spikerpistol.
Everwin FCN90L spikerpistol.

Everwin FCN90L, heter den. Det er en luftdreven spikerpistol med coilmagasin, som skyter inntil 90 mm spiker. Det beste og mest spesielle med Everwin spikerpistolen er det den mangler: Tyngde.

Den er faktisk verdens letteste 90 mm coil spikerpistol, i følge Pro Tool Innovation Awards (PTIA). I fjor høst ble Everwin FCN90L kåret til vinner i klassen for pneumatiske (luftdrevne) spikerpistoler.

PTIA springer ut av det amerikanske verktøymagasinet Pro Tool Reviews, og har blitt en internasjonalt anerkjent evaluering av verktøy.

Lett og nøyaktig

– Med kombinasjonen av lett vekt, nøyaktig spikerplassering og mange bruksområder hever den seg over andre stavspikerpistoler. Fordelen med lav vekt er åpenbar: Lettere vekt betyr at brukeren blir mindre sliten gjennom en lang dag. Men vi liker også muligheten til å skifte fot, for flere bruksområder. Joda, man vil nok bruke den taggete kontaktfoten det meste av tiden. Men det er godt å den flate panelfoten og puter som ikke setter merker til de oppgavene der man ikke ønsker å etterlate merker, sier juryen om pistolen.

Det er Motek som har agenturet, og nå tar pistolen inn i sortimentet.

[pro_ad_display_adzone id=”3102″]

– En lett maskin kan brukes over lengre tid uten at du blir sliten i armer og skuldre. Til tross for den lave vekten er brukervennligheten den samme som alle tilsvarende trykkluftsmaskiner i denne vektklassen, sier Motek i en pressemelding.

Hus i magnesium

Hovedårsaken til den lave vekten ligger i at maskinhuset er laget i magnesium, det letteste metallet trykkluftsmaskiner produseres i.

– Forholdet mellom luftforbruk per slag /slaglengde er optimalisert. Levetiden er testet ut vinter som sommer, i regnvær og solskinn og du kan være sikker på at det er et kvalitetsprodukt du har i hånden. Spikerpistolen skal fungere hver dag på byggeplass, lover Motek i pressemeldingen.

Fire kilo med fullt magasin

Everwin FCN90L spikerpistol
Everwin FCN90L skyter inntil 90 mm, tar inntil 300 spiker i magasinet og veier bare fire kilo – med fullt magasin.

Med fullt magasin er runder pistolen fire kilo på vekta, men da kan du til gjengjeld skyte 200-300 spiker (avhengig av dimensjon) før du må lade på nytt. Kontaktarmen er taggete for å skyte 45 grader skrått i treverkets fiberretning. Pistolen blir levert med panelfot som enkelt festes på for kledningsspikring og gir et ypperlig synlig resultat.

Kontaktelementet på pistolen er traktformet. Det skal i følge produsenten guide hver enkelt spiker mest mulig presist gjennom “neseboret” og inn i treverket.

– Det sikrer at spikeren går mest mulig vertikalt og sentrert. Spikeren sitter med flush hode for å sikre best mulig holdekraft og minst mulig merker fra pistolen. Smal og slank kontaktfot gir brukeren god sikt til treffpunktet, sier produsenten om Everwin FCN90L.

Veiledende pris hos Motek er kr 7950, eks mva og før en evt rabatt man måtte ha hos Motek.

Everwin-pistolen er i bestilling, og ventes å være tilgjengelig i butikkene i løpet av sommeren. Den er ikke tilgjengelig i butikkene i forbindelse med kampanjedagene i slutten av mai, men det kan hende noen av selgerne har den med i bilen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)