Nyheter

Gips-bazooka på slankekur med karbonfiber

Sjefen blant gipsskjøt-taperne har vært på slankekur. Ny Tapetech bazooka i karbon, 20 prosent lettere.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Tapetech
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos J. S. Cock AS, norsk importør av Tapetech.

Tapetech er sjefen i en av verktøyverdens smaleste nisjer: Verktøy for rask sparkling av skjøter mellom gipsplater. De innvidde kaller denslags verktøy tapere eller bare “bazooka”.

Tapetech har lenge vært ledende på det markedet med sitt manuelle bazooka-system. Nå har de kommet med en ny automatisk taper-modell i karbon, 20 prosent lettere enn eksisterende modell.

Tapetech karbon

– Vi fikk dem for bare to-tre uker siden. Har fått positive reaksjoner på de få taperne vi har solgt siden da. Vi snakker nesten et halvt kilo mindre vekt. Det merkes, sier Jørn Strøm.

Han er salgsingeniør i J. S. Cock AS, som leverer slikt i Norge. Tapetech møter med denne nyheten et tilsvarende produkt fra sin yngre konkurrent, Columbia Tools.

Den nye karbonfiber-taperen øverst, sammen med sin storebror i stål.
Den nye karbonfiber-taperen øverst, sammen med sin storebror i stål. (Foto: Jørn Strøm, J.S. Cock AS)

Den nye taperen kommer som en oppgradert versjon, og skal selges i tillegg til eksisterende modell i stål. Prisen blir omkring ti prosent høyere.

Hva er dette for verktøy, og hvordan brukes det?

Det er en slags diger tape-dispenser på et rør. Den legger ut tape-remse og en passe dose sparkel samtidig. Med riktig teknikk er det en type verktøy som kan få fart på sparkling av gipsskjøter.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)