Nyheter

Styrer støvsugeren trådløst – uansett merke

Flex CordlessConnect System styrer støvsugeren trådløst. Også med batterimaskin, uansett merke. Minner dette om noe du har sett før, sa du? Du har rett.

Hva er det: Flex CordlessConnect System. Trådløs fjernstyring mellom verktøy og støvsuger.
Hva koster det: Ca en tusenlapp for sender + mottaker.
Hvor kjøpes det: Hos Flex forhandler. Det er ikke mange av dem, men du kan evt høre hos importør Trond T. Wikant AS.

English summary: Flex CordlessConnect system. Wireless, radio-based vacuum cleaner and cordless machines (saw, drill, sander etc). Cordless tools can be connected to all vacuum cleaners and controlled simultaneously. Similar to Metabo Cordless Control, launched a bit more than a year ago.

Det var så enkelt før i tiden. Da saga, slipe- og boremaskinen fikk strømmen gjennom ledning. Med støvsugeren koblet til strøm, og saga/maskinen til strømuttaket på støvsugeren. Så snart man startet maskinen, så startet også støvsugeren med å slurpe i seg spon og støv.

Flex CordlessConnect System styrer støvsugeren trådløst.
Flex CordlessConnect System styrer støvsugeren trådløst.

Støvsuger vs batteridrevet maskin

Så kom de hersens batterimaskinene. Joa, det er mye fint med å jobbe trådløst. Men støvsugeren da? Det er knotete å slå den manuelt av og på for hver gang.

Og det er ikke alle som har råd eller lyst til å kjøpe full pakke av samme merke, der støvsuger og maskiner har internsamband på blåtann.

Heldigvis finnes det mellomløsninger som kan ta en elektrisk meglerrolle mellom maskin og støvsuger. Som denne nye fra Flex, for eksempel.

Flex CordlessConnect System kontakt med radiomottaker
Flex CordlessConnect System kontakt med radiomottaker.

Flex CordlessConnect System på radio

Den har fått navnet Flex CordlessConnect System. Det er en fjernstyring mellom verktøy og støvsuger basert på radiokommunikasjon, ikke Bluetooth. To enheter snakker med hverandre på en radiofrekvens, med en rekkevidde på 15 meter.

Dette er en universal fjernstyring mellom verktøy og støvsuger som kan brukes på alt slags utstyr, uansett merke. En smart kombinasjon av en universal kontakt med radiomottaker og en vibrasjonssensor med av-/påknapp.

Kontakten med radiomottakeren plugges i veggen, og støvsugerens kontakt i den igjen. Vibrasjonsssensoren stroppes på slangestussen der den går inn på saga eller maskinen.

Flex CordlessConnect System kontakt med radiomottaker
Flex CordlessConnect System kontakt med radiomottaker.

Starter med vibrasjonssensor

Bruken er svært så enkel: Når du starter boring, sliping, saging eller hva du nå gjør, så merker vibrasjonssensoren at det foregår noe. Den sier fra til sin makker mottakeren borte i kontakten, som så slipper på strøm til støvsugeren.

Den kan også startes manuelt med nevnte av-/påknapp.

Flex CordlessConnect System virker uavhengig av merke på både støvsuger og maskin. Den er ikke avhengig av elektronikk eller noe annet i støvsugeren. Det holder at den virker, og at den går på strøm.

Virker dette kjent, sa du? At det minner om noe du har sett før? Kanskje fra et annet merke? Du har helt rett. Den er veeelidig lik Metabo Cordless Control, som ble lansert for et års tid siden.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)