Nyheter

Nye fjernstyrte arbeidslys i tre størrelser Milwaukee M18

Milwaukee introduserer nå i høst en nyhet innen arbeidslys som vil bli lagt merke til. Tre nyheter, faktisk: Èn kompakt arbeidslampe, én kraftig 9 000 lumen rom-/områdelampe som dessuten lader batteri samt en områdelampe på stativ. Alle kan styres fra mobilen.

Det er mørkt nå. Ukas mest overflødige opplysning, synes du sikkert. Men det er en bra introduksjon til hva denne artikkelen handler om. Lys. Arbeidslys. Batteridrevet arbeidslys. Tre helt nye sådanne, fra Milwaukee.

Trenger du/dere å fornye beholdningen av arbeidslys? I så fall er et gode grunne til å ta en titt på Milwaukees nyheter i det segmentet. Milwaukee introduserer nå nemlig tre nye 18V batteridrevne M18 LED-lamper.

Milwaukee M18 One-Key lys

De går inn i et allerede bra utvalg av lys i både M12 og M18-seriene. Felles for lampene er at de kan tilpasses, spores og styres med Milwaukees digitale plattform og mobil-app One-Key.

Her tar Milwaukee et stort skritt – eller tre skritt? – framover i forhold til konkurrentene. Jeg ikke om noen andre som tilbyr arbeidslamper med fjernstyring via mobilen som disse nye fra Milwaukee. Muligheten til å justere innstillinger og slå av og på flere lamper rundt på bygget er en av de mer nyttige fjernstyringsfunksjonene jeg har sett til nå. Rett meg gjerne om du vet om andre med tilsvarende funksjonalitet.

– Belysning er et viktig verktøy på nesten alle arbeidsplasser. Med vår batteridrevne teknologi har du nå nok strøm til å arbeide en hel dag på én opplading. One-Key-funksjonaliteten vil ta brukernes arbeidsplassbelysning til neste nivå. Nå kan man endre lysstyrke og lysretning samt programmere automatiske tidsplaner uten å justere lyset manuelt sier produktsjef Tobias Jönsson i en pressemelding fra Milwaukee.

Milwaukee M18 SLSP arbeidslys.
Milwaukee M18 SLSP arbeidslys.

M18 ONESLSP oppgavebelysning

M18 ONESLSP er den minste av de tre nyhetene. Det er en kompakt LED arbeidslampe, av typen du har rett i nærheten som oppgavebelysning. Lysstyrken kan justeres fra null oppptil 4400 lumen, og belysningssektor kan velges 180 eller 360 grader.

Et 5,0 Ah batteri skal i følge Milwaukee selv gi to timers driftstid på full effekt og 360 grader sektor. Still den ned til 1000 lumen, så skal det samme batteriet holde en hel arbeidsdag på åtte timer.

ONESLSP har strømuttak som gjør det mulig å koble sammen flere lamper som drives av bare ett batteri. Kan strømuttaket også levere strøm til en 230V nettdrevet maskin? Godt spørsmål. Produktinformasjonen sier ikkeno´om det. Oppdaterer her når Milwaukee svarer på det spørsmålet.

Milwaukee M18 SLDP rom- og områdebelysning og batterilader.
Milwaukee M18 SLDP rom- og områdebelysning og batterilader.

M18 ONESLDP rom- og områdebelysning

M18 ONESLDP er (i mine øyne) den mest interessante i den nye trioen. Det er ikke en lampe du tar med inni kjøkkenbenken eller andre trange steder. Derimot en stor og kraftig lampe for rom- og områdebelsysning.

Den oppgis å gi 9000 lumen lys i full 360 grader sektor på full gass.

ONESLDP kan drives av ett eller to M18 batterier. Sett kontakten fra lampa i et 230V uttak, så lader den batteriene i stedet for å tømme dem. Den har også den samme muligheten som lillebroren over til å seriekoble flere lamper i én krets.

Om flere lamper kan styres (slås av/på) samtidig fra appen? Godt spørsmål igjen. Jeg gjetter at de da må være koblet i en serie og at den første lampa i serien styres av appen. Spørsmålet bringes videre til Milwaukees folk.

Utformingen av ONESLDP med blant annet flat topp og en toppramme skal gjøre lampa stablebar, robust og enkel i transport og lagring. Kan hende den kan vikariere som krakk også når det er tid for fem minutter og røyk…?

Med maksimal batterikapasitet, bestående av to stk 9,0 Ah store bamser skal ONESLDP kunne kjøre 3,5 timer på full effekt og full sektor. Gå ned til 2500 lumen, så skal batteriene holde til 14 timers driftstid.

Milwaukee M18 RSAL områdebelysning på stativ.
Milwaukee M18 RSAL områdebelysning på stativ.

M18 ONERSAL rom- og områdebelysning på stativ

M18 ONERSAL har tre-trinns justerbare ben med enkel høyderegulering mellom 0,5 og 1,65 meter. Lampen bruker ett eller to batterier, og leverer Trueview arbeidslys på opptil 5400 lumen.

Der lillebrødrene over er sikret mot støv og vannsprut (IP 54) er ONERSAL noe mer tilpasset utendørs bruk i alle forhold. Den er nemlig IP 67-klassifisert, og tåler dermed mer støv og er vanntett ned til én meters vanndybde.

På denne lampa “bor” batteriene tørt og greit inne i en forseglet boks.
I transport og lagring kan lampa slås sammen til 55 cm lengde.

Den gir ikke riktig det samme voldsomme lyset som “lillebror” ONESLDP, men får til gjengjeld mer driftstid ut av batteriene. To 9,0 Ah batterier gir 7 timer på full spiker eller helt opp til 26 timer på 1600 lumen.

Kommer tilbake med prisinfo når Milwaukee har svart på spørsmålene over samt informert om veiledende priser.

Styring gjennom One-Key app

One-Key-appen er gratis, og hentes Play eller Appstore avhengig av plattform. Gjennom appen kan brukeren innenfor 30 meter rekkevidde blant annet slå av og på, stille inn effekt og lysmønster og se gjenværende batterinivå. I tillegg til å slå utstyret av og på kan man programmere automatiske tidsplaner.

For noen kan det for eksempel være nyttig at en eller flere lamper automatisk slår seg på et par minutter før arbeidstiden begynner, og slår seg av igjen til matpause eller på et tidspunkt da dagslyset har blitt godt nok.

Les også: Dette snakker verktøyet med mobilen om

Lagerbeholdning og Trueview

Hvis en lampe (eller annet One-Key-produkt) blir borte kan appen brukes til å spore det opp. Eller i alle fall vise hvor enheten sist ble observert – og når den observasjonen ble gjort. Det gir et ekstra lag med beskyttelse for å forhindre tyveri og uautorisert bruk.

Med integrert lagerbeholdning i appen har brukerne også ett samlet sted å ha oversikt over lamper og alt annet verktøy og utstyr, og holde detaljert oversikt over alle beholdninger for enkelt å lage budsjett og styre innkjøp.

De nye lampene har det Milwaukee kaller “TRUEVIEW™-teknologi”. Trueview er et ord som brukes om skjermteknologi, videoannonser og mye annet rart. I Milwaukees verden betyr Trueview godt lys:

– Avansert LED-teknologi og optisk utforming som gir en klar og konsis lysstråle, optimal fargetemperatur og ekte fargegjengivelse med detaljer som bidrar til et mer produktivt arbeidsområde, sier Milwaukee i pressemeldingen.

Med disse tre lampene runder M18-serien for øvrig en milepæl: Den inneholder nå over 100 batteridrevne maskiner og verktøy.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)