Nyheter

Tyrolit først med tredjeparts X-Lock tilbehør

Akkurat nå lanser Bosch sitt helt nye X-Lock redskapsfeste for vinkelslipere. Tyrolit er først ut med tilbehør til det nye systemet. 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Tyrolit tilbehør til Bosch vinkelslipere med X-Lock redskapsfeste
Hvor kjøpes det: Der du ellers kjøper Tyrolit tilbehør til vinkelslipere

For noen få dager siden kom Bosch ut med en vaskeekte nyvinning på vinkelsliperfronten. Det nye redskapsfestet X-Lock skal være like enkelt i bruk som bladfester på moderne stikksager og bajonettsager. 

  • Klikk inn – klart til bruk, uten behov for festemutter
  • Dra i låsespaken – ta av tilbehøret etter bruk. 

Krever nytt tilbehør

Bruksmessig vel og bra. En innvendig mot et sånt system er at det er helt skvett nytt. Glem alle skiver, børster, flapdisker og annet tilbehør du har fra før. (Sjekk for øvrig utløpsdatoen). Du får ikke brukt noen ting av det på en X-Lock-maskin. Her må det kjøpes nytt tilbehør tilpasset det nye redskapsfestet. 

Bosch lanserer en hel liten røys med X-Lock tilbehør samtidig med maskinene. Men litt av moroa med vinkelsliperen er at vi skal kunne bruke tilbehør fra andre enn de som har laget maskinen. Kjøpe dyr kvalitet der det kreves, eller billig jalla der man klarer seg med det.

Tilbehør fra tredjepart

Her er det all grunn til å ta det med ro: Det kommer. Akkurat som til stikksager, bajonettsager, multikuttere og andre systemer og typer verktøy vil vi også her etter hvert få tilgang på et utvalg av tilbehør fra ulike tredjepartsprodusenter.

Det er ikke så lenge siden Bosch og Fein sammen lanserte Starlock-systemet på multikuttere. Her er det et greit utvalg av tilbehør i diverse kvalitets- og prisklasser. 

Allerede før Bosch har kommet særlig i gang med distribusjon av X-Lock-maskinene er de første tilbehørene lansert fra tredjepartsleverandør. Først ut her er Tyrolit, godt kjent som for de som krever skiver av god kvalitet til vinkelslipere. 

Tyrolit lansert på Bau-messen

Foreløpig kun i form av et innlegg på Facebook-siden til Tyrolit Group. Der sies det at de på den tyske byggemessen Bau nylig lanserte et utvalg kutteskiver, slipeskiver og flapdisker med X-Lock-fatning. 

– Tryggere arbeid og raskere montering. Tyrolit X-Lock produkter er tilgjengelig fra april 2019, sies det her. 

Det er nok ikke det siste vi har har hørt om X-Lock. Takk til leser Tor Bjerksæter, som gjorde oss oppmerksom på dette i en kommentar på vår Facebook-side. 

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)