Test og vurdering

Dewalt DCR017 – batterilader med DAB+ radio

Dewalt DCR017 er tre ting på én gang: Batterilader, dobbelt strømuttak og DAB+ radio. Tre ting på én gang. Rene Kinderegget. Men ikke skru forventningene til lydkvalitet for høyt.

Test av Dewalt DCR017. En del av en større sammenligning av DAB+ byggeradioer. Se hele her.

Mobilrom med lokk over og AUX/USB inni.

Du vil ha noe å høre på nyhetene med, og ellers ha radiotjatringa gående i bakgrunnen mens du jobber. Ikke er det særlig nøye med lydkvaliteten, og den eneste musikken du hører på er den de spiller på forskjellige radioprogrammer. Men du synes det er en bra ting hvis én dings kan ha flere funksjoner.

Kjenner du deg igjen i den beskrivelsen? Hvis du i tillegg har ett eller flere Dewalt batteriverktøy, så er det gode sjanser for at det er akkurat denne radioen du skal ha. Om du ikke har den allerede…?

Dewalt DCR017

Her har Dewalt vært så smarte at de har lagt inn en høvelig god batterilader (spesifikasjonene angir 2 Amp, og sier ikkeno om ladeeffekt i Watt) i denne radioen. På den ene enden har de til og med montert to skikkelige, jordede strømuttak for tilkobling av andre strømforbrukere. Det er en type kombinasjonsprodukter jeg har sans for. Skjønt, med tanke på lydkvaliteten og mangel på Bluetooth vil jeg heller snu det rundt: Det ikke en halvgod radio Dewalt har laget. De har lagt en DAB-radio og to strømuttak inn i batteriladeren. Smartingene.

Lyden på Dewalt DCR017 stiller i samme klasse som Hitachi og Milwaukee: Ikke dårlig, men den faller pladask på magen i sammenligning med Dewalt Toughsystem og Hilti. Forsåvidt imot Makita også, størrelsen tatt i betraktning. Den er mer nyttig som hjelpemiddel enn den er en fest for musikkglade håndverkere som gjerne tar en trall og en “move” eller to på vei til neste gipsplate eller for å hente noe på delelageret.

Robust utforming

Utformingen er robust tillitsvekkende i både skrog og håndtakene rundt. Den er lett svulmende, bra håndteringsmessig men ikke særlig lagrings- og stablevennlig i formen. Dewalt har støpt inn et par røslige øyer i det øverste håndtaket, f.eks til å knytte inn en liten tauløkke for å henge den opp. Det er bra.

På den ene enden har DCR017 testefeltets groveste og beste strømkabel, to meter lang og kveilet på kroker. På samme side er de to strømuttakene for jordete kontakter, dekket med fjærbelastede lokk. På den andre siden er det et rom med lokk til mobilen. Der sitter en USB- og en AUX-port for lading og evt musikk-tilkobing av mobiltelefon. Lokket beskytter mobilen mot slag, skitt og fukt.

Batteriet sitter i en luke i midten bak. Bra beskyttet og greit tilgjengelig. Den kan både lade og bruke alle Dewalts slide-batterier fra 10,8 til 18V.

DCR017 batterirom
Batterirommet på baksiden er litt trangt for pølsefingrene.
2 m strømkabel og to ekstra uttak
DCR017 har testens beste strømtilbud. 2 m strømkabel. Pluss for to ekstra uttak

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)