AnnetNyheter

Nytt system for sporing av verktøy på vei inn i Norge

Vil du vite hvor bedriftens verktøy er? Danske Nanolink er på vei inn i Norge. Sporer verktøy og utstyr med Bluetooth, mobilapp og grønne plastbrikker. Mobilappen scanner automatisk alle verktøy innen 100 meters radius, og sender posisjonen til alle som har appen i bedriften. . 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Nanolink. Sporing og gjenfinning av verktøy, basert på Bluetooth-brikke, mobil-app og faste antenner.
Hva koster det: Litt forskjellig. Se lenger ned i teksten.
Hvor kjøpes det: Hos Nanolink Norge AS.

Her i Verktøy 24 har vi skrevet om flere systemer for sporing og gjenfinning av verktøy og annet småutstyr. Nå er Nanolink på vei inn på norske markedet for å ta opp konkurransen om de som vil ha bedre oversikt over verktøyet sitt.

Nanolink sporing med Bluetooth og app

Systemet ser interessant ut. Nanolink er utviklet i Danmark. Der ble det lansert i 2015, og har nå ca 6 000 brukere fordelt på ca 300 firmaer.

Hovedkomponenten i systemet er en karakteristisk grønn plastbrikke med en innstøpt Bluetooth 4.0 brikke. Denne brikken monteres på verktøy og maskiner. Signalene fra denne brikken fanges opp av en app på smartmobil eller “Nanogate” antenner fastmontert på lager eller verktøycontainer.

En forutsetning for å få dette systemet til å virke er at alle gutta og jentene har en noenlunde oppdatert smartmobil, med Nanolink appen installert. Det er ikke gratis.

Inntil 100 meter rekkevidde

Appen fanger opp signaler fra alle brikker i nærheten, med opptil 100 meter rekkevidde under ideelle forhold utendørs. Appen eller Nanogate-antenna sender posisjonen videre ut i systemet. Når man trenger ett bestemt verktøy, så søker man dette opp i appen, finner det på kartet og ser samtidig hvem som er i nærheten. Fra appen kan du ringe direkte til vedkommende.

Nanolink
Nanolink brikken er liten nok til å monteres på verktøyet. (Foto: Nanolink)

Plastbrikken har et innebygget batteri som skal holde i 4 år, og tåle det meste av fukt, juling, støv, slag, frost og varme. Nanolink gir i følge selskapets egen omtale alltid 100 prosent korrekte data om hvor utstyret, ettersom all registrering skjer automatisk.

Indirekte tyverisikring

Tyverisikring, da? Eller sporing av tjuvgodset hvis du vet noen har forsynt seg urettmessig?

​– Nanolink er ikke et system beregnet for å sikre mot tyveri. Men det vil ha en preventiv effekt, da du alltid vil kunne gå tilbake og finne opplysninger om hvem som sist var i nærheten av utstyr som mangler. I Nanolink har man også mulighet til å sette status til etterlyst på manglende utstyr. Du vil da få beskjed av systemet dersom verktøyet skulle dukke opp i nærheten av en av systemets andre brukere, opplyser Nanolink på sin webside.

Selskapet er et datterselskap av Nanolink Aps i Danmark, og ble etablert i april i 2018. Foreløpig er det ikke så mange som har tatt det i bruk her til lands.

Promovideo fra Danmark. Artikkelen fortsetter etter videoen.

– I Norge har vi nå ca 150 brukere fordelt på åtte firmaer, og med 1000 solgte enheter. Tiden frem til sommerferien gikk med til oversettelse av app og webgrensesnitt til Norsk, og å få på plass div interne systemer. Nå er vi i gang for alvor, sier daglig leder Atle Harrang i Nanolink Norge AS.

Pris

Prisen på systemet består av flere deler.

1. Abonnement kr 690 pr år pr bruker for tilgang via app og web.
2. Sporingsbrikke kr 120 pr stk. Selges oftest i 50-pakninger. Skiftes med ny brikke når batteriet er tomt etter fire år.
3. Nanogate antenne til container eller lager kr 1600 + 690/år i abonnement.
4. Etablering, igangkjøring kr 2500

Support og nye versjoner er inkludert i abonnementsprisen. Nanolink anbefaler at bedriften tar kostnaden med flest mulig brukere på appen.

– Det er appen og telefonen som fanger opp signalet fra sporingsbrikkene, oppdaterer posisjon og forteller hvem som sist var i nærheten av utstyret, sier Atle Harrang.

Nanolinks hovedkontor i Danmark er i gang med etablering av lignende datterselskaper i andre land.

Markedet for små, enkle sporingsystemer består nå av mange aktører og tilbud:

Hva er det: Nanolink. Sporing og gjenfinning av verktøy, basert på Bluetooth-brikke, mobil-app og faste antenner.
Hva koster det: Litt forskjellig. Se lenger opp i teksten.
Hvor kjøpes det: Hos Nanolink Norge AS.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)