Nyheter

Skyt fast våtromsplater med scrail

Monterer mye våtromsplater? Med Fasco Bullseye skal det gå fortere. Nytt system med spikerpistol og scrail “skruespiker” til våtromsplater gjør det mulig å skyte fast, mens demontering og justering skjer med skruing.

Hva er det: Fasco Bullseye. Trykkluftdrevet pikerpistol og scrail “skruespiker” spesielt til våtromsplater. Skytes fast, skrues ut.
Hvor kjøpes det: Hos Motek AS.
English summary: Fasco Bullseye. Pneumatic nail gun and scrail, specifically for membrane boards. Shoot in like a nail, remove like a screw.

Våtromsplater er mye brukt i bygging av bad og vaskerom i norske bygg og hjem. De festes vanligvis til underlaget med skruer og klemmes fast med de karakteristiske skivene. Her er det skrumaskin og én og én skrue som gjelder. Hvis du holder på med sånt, har du noen gang ønsket at du kunne skyte dem fast med spikerpistol i stedet?

Fasco Bullseye

Våtromsplate festet til osb underlag
Raskere montering av våtromsplater med Fasco Bullseye spikerpistol. (Foto: Leverandøren)
Fasco spikerpistol med skive
Skiven festes til magnet på pistolen.
Fasco Bullseye spikerpistol til våtromsplater
Raskere montering av våtromsplater med Fasco Bullseye spikerpistol. (Foto: Leverandøren)
Fasco Bullseye spikerpistol til våtromsplater
Raskere montering av våtromsplater med Fasco Bullseye spikerpistol. (Foto: Leverandøren)

Nå kan du det. Motek akkurat lansert et system som gjør det mulig å få opp farta på våtromsplatemontering ved å skyte dem fast i underlaget. Nyheten heter Fasco Bullseye, og lanseres av Motek i begynnelsen av mars 2021.

Systemet består av en scrail “spikerskrue” med tilhørende skiver spesielt for våtromsplater og en trykkluftdrevet Fasco spikerpistol.

Scrail?

Scrail spikerskrue

– Scrail gjør at du kan skyte festene inn i platen. Likevel har anledning til å justere eller fjerne den som en skrue i etterkant. Den nye skiven fester man til magneten i front av Fasco Bullseye på forhånd for så å skyte igjennom denne, sier Motek i en pressemelding.

Scrail er et system utviklet av tyske Beck Fastener Group. Første gang sett her til lands i 2017, da Motek lanserte Subloc Pro Scrail til rask montering av gulvspon. Siden har de fulgt opp med scrail skytbare spikerskruer til stål takplater samt til kledning og terrassebord.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)