Nyheter

Feins nye drill – “like effektiv og allsidig som 8 spesialverktøy»

Mer allsidig enn noen annen batteridrevet drill, sier de.

Hva er det: Fein ASCM 18-4 QM (P) AS borskrutrekker
Hva koster det: 5031,- eks mva (QuickIN-tilbehør fra 600,- eks mva)
Hvor kan det kjøpes: FEIN-forhandlere

Kortversjon: Fein slår seg på brystet – i dag lanserer de ASCM 18-4 QM(P) AS. I deres egne ord skal den være «mer allsidig enn noen annen batteridrevet drill.
English summary: Fein are launching the all-new ASCM 18-4 QM(P) AS. In their own words: “more versatile than any other cordless drill”.

8 spesialverktøy i ett

Nøkkelen ligger visst i stor grad i tilbehøret. QuickIN-serien med tilbehør gjør at du kan bruke 13 forskjellige hurtigskiftetilbehør som skal dekke 11 forskjellige bruksområder. De trekker blant annet frem boring og skruing i tre, kjerneboring, gjenging og skruing i metall og forsenking.

fein drill 2024 pris
Drillen har en veiledende pris på 5031,- eks mva, tQuickIN-tilbehør selges separat. (Foto: Fein)

Drillen er utstyrt med en 4-trinns girkasse i metall som skal gå med en maks hastighet på 4000 o/min. Det er selvsagt dobbelt så mange gir som en vanlig 2-girs drill, og bør gjøre at man kan ha mer kontroll. Nøyaktige tall på krefter og dreiemoment har jeg ikke funnet, men de skilter med hullsaging opp til Ø 80 mm i 4 mm metall og kjerneboring opp til Ø30 i 20 mm konstruksjonsstål.

Ergonomi og nytt tilbehør

Ergonomi trekker de også frem, med balansert tyngdepunkt på pistolhåndgrepet og et teleskopisk tilleggshåndtak som kan forlenges til 40 cm. Maskinen har også kickback-funksjon som stopper verktøyet hvis bitsen skulle sette seg fast. Blant funksjonene er også justering for å få skruehoder i flukt med materialet og skru likt hver gang.

fein ny æra
Fein går inn i en selverklært “ny æra” med utvalget av driller, slag- og muttertrekkere. (Foto: Fein)

QuickIN-tilbehøret får også nyheter. Det skal nå være mulig å blant annet gjenge raskt opp til M14 (med automatisk høyre-/venstregang) og forsenke skruer gjentatt ved samme dybde. Dybdestopperhylser er også tilgjengelig for selvboring med tetningsskiver opp til 28 mm i diameter.

AMPShare

Tidligere skrev vi om batteriplattformen AMPShare som Fein deler med flere andre produsenter, og denne deler samme plattform. Med det fortsetter Fein å være kanskje en av de mer synlige i Norge på AMPShare, og drillen er kompatibel med Bosch Professional 18V-batterier fra 2008 og opp. De hevder at moderne celleteknologi og smart batteristyring skal levere 87% mer strøm og 135% lengre levetid enn «standard batterier». Nøyaktig hva dette betyr vites ikke, men jeg stiller meg bak prinsippet om å ha krysskompatibilitet mellom merker og færre batteriplattformer å forholde seg til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)