Nyheter

Her er den gule kjempen

Nå kommer også Dewalt Flexvolt batteri på 12 Ah. Samme størrelse og vekt som 9Ah, men med 40 prosent mer arbeidskraft på lager.

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Dewalt Flexvolt batteri 12 Ah.
Hva koster det: Kr 3 690 veil eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Dewalt forhandlere.

Les også

Siden lanseringen av Flexvolt-plattformen har Dewalt skaffet seg en solid posisjon i proffmarkedet. Flexvolt-systemet har blitt en av de største suksessene i Dewalts historie, og har alene en stor del av «æren» for at elektroverktøy i stadig større grad kutter ledningen og går over på batteri.

Også på tyngre applikasjoner som vi har sett i det siste, med f.eks 10 og 12 toms kapp- og gjærsager, ni toms vinkelslipere, store bordsager og blandemaskiner som kan dra sammen en solid pøs med jordfuktig mørtel uten å miste pusten.

Dewalt Flexvolt 12 Ah batteri

Nå kommer neste trinn på Dewalts batteristige, et Flexvolt batteri på 12 Ah. Milwaukee kom med den samme batteristørrelsen tidligere i år. Litt senere fulgte Bosch med 12 Ah på sin ProCore-plattform, også den med 21700-celler.

Det nye 12 Ah batteriet er i størrelse og vekt identisk med det til nå største batteriet på 9 Ah. Men det har altså en betydelig større energimenge å by på. Forskjellen ligger i cellene batteriet er satt sammen av. På 12 Ah-batteriet har også Dewalt tatt skrittet over på de største 21700-cellene (21 x 70 mm).

– Batteriet er utstyrt med 21 mm høykapasitetsceller. Det gjør kjøretiden uslåelig. Det nye batteriet er ekstra godt egnet for kapp- og gjærsager, sirkelsager, miksere og kompressorer, sier Dewalt i en pressemelding.

Stor kapasitet

Det kan sikkert være greit også i den nye bamsen av en SDS Max kombihammer.

Med batterier på denne størrelsen får batteridrevet verktøy samme ytelser – minst – som på tilsvarende nettdrevne maskiner. Gjerne et strå vassere også. Utviklingsenergien hos leverandørene fokuseres primært på batteridrevet utstyr, som dermed løper fra sine nettdrevne forfedre.

– Med et fulladet Flexvolt 12 Ah batteri er det for eksempel mulig å gjøre 136 kapp i et 16 mm armeringsjern. Med 9 Ah-batteriet vil samme maskin greie opptil 96 kapp på én lading, sier Dewalt i pressemeldingen.

Det spesifiseres ikke nærmere hvilken maskin det skulle være eller under hvilke forhold. Men det illustrerer uansett mulighetene.

Det nye 12vAh-batteriet har som forventet innebygget ladeindikator. Det er også som alt annet i Flexvolt-systemet kompatibel med alle Flexvolt maskiner, samt alle eksisterende 18V XR verktøy og ladere.

Hva er det: Dewalt Flexvolt batteri 12 Ah.
Hva koster det: Kr 3 690 veil eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Dewalt forhandlere.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button