Nyheter

Her er den gule kjempen

Nå kommer også Dewalt Flexvolt batteri på 12 Ah. Samme størrelse og vekt som 9Ah, men med 40 prosent mer arbeidskraft på lager.

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Dewalt Flexvolt batteri 12 Ah.
Hva koster det: Kr 3 690 veil eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Dewalt forhandlere.

Siden lanseringen av Flexvolt-plattformen har Dewalt skaffet seg en solid posisjon i proffmarkedet. Flexvolt-systemet har blitt en av de største suksessene i Dewalts historie, og har alene en stor del av “æren” for at elektroverktøy i stadig større grad kutter ledningen og går over på batteri.

Også på tyngre applikasjoner som vi har sett i det siste, med f.eks 10 og 12 toms kapp- og gjærsager, ni toms vinkelslipere, store bordsager og blandemaskiner som kan dra sammen en solid pøs med jordfuktig mørtel uten å miste pusten.

Dewalt Flexvolt 12 Ah batteri

Nå kommer neste trinn på Dewalts batteristige, et Flexvolt batteri på 12 Ah. Milwaukee kom med den samme batteristørrelsen tidligere i år. Litt senere fulgte Bosch med 12 Ah på sin ProCore-plattform, også den med 21700-celler.

Det nye 12 Ah batteriet er i størrelse og vekt identisk med det til nå største batteriet på 9 Ah. Men det har altså en betydelig større energimenge å by på. Forskjellen ligger i cellene batteriet er satt sammen av. På 12 Ah-batteriet har også Dewalt tatt skrittet over på de største 21700-cellene (21 x 70 mm).

– Batteriet er utstyrt med 21 mm høykapasitetsceller. Det gjør kjøretiden uslåelig. Det nye batteriet er ekstra godt egnet for kapp- og gjærsager, sirkelsager, miksere og kompressorer, sier Dewalt i en pressemelding.

Stor kapasitet

Det kan sikkert være greit også i den nye bamsen av en SDS Max kombihammer.

Med batterier på denne størrelsen får batteridrevet verktøy samme ytelser – minst – som på tilsvarende nettdrevne maskiner. Gjerne et strå vassere også. Utviklingsenergien hos leverandørene fokuseres primært på batteridrevet utstyr, som dermed løper fra sine nettdrevne forfedre.

– Med et fulladet Flexvolt 12 Ah batteri er det for eksempel mulig å gjøre 136 kapp i et 16 mm armeringsjern. Med 9 Ah-batteriet vil samme maskin greie opptil 96 kapp på én lading, sier Dewalt i pressemeldingen.

Det spesifiseres ikke nærmere hvilken maskin det skulle være eller under hvilke forhold. Men det illustrerer uansett mulighetene.

Det nye 12vAh-batteriet har som forventet innebygget ladeindikator. Det er også som alt annet i Flexvolt-systemet kompatibel med alle Flexvolt maskiner, samt alle eksisterende 18V XR verktøy og ladere.

Hva er det: Dewalt Flexvolt batteri 12 Ah.
Hva koster det: Kr 3 690 veil eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Dewalt forhandlere.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)