AnnetNyheter

Norsk nyhet borer ovale hull

Tuklete å lage hull til 1,5 EL-veggbokser, sa du? Denne nyheten lager ovale hull. Nei, det er ikke en forsinket aprilspøk. Den er norsk, og lanseres nå.

[pro_ad_display_adzone id="3102"]

Tekst: Jørn Søderholm

Hola Oval. Nytt, norskutviklet produkt som lager ovale hull til ELKO 1,5 veggbokser.

Å lage hull i gips eller spon til runde veggbokser er ingen sak. Det greier en hvilken som helst hullsag. Så har vi 1,5-bokser. De er det litt verre med, ettersom de er ovale.

Les også: «Borer» firkantede hull

Hola Oval
Hola Oval
Hola Oval
Hola Oval drives av en bor-/skrumaskin.

Snekkere, elektrikere og andre som holder på med det mye har nok sin egen teknikk som fungerer mer eller mindre godt. Men det har nok falt en del lite barne- og KRF-vennlige ord rundt på byggeplasser over de ovale 1,5-boksene.

Oppfinner, snekker og gartner

Hola Oval, Tom-Arild Bekkeheien
Tom-Arild Bekkeheien. Gartner, snekker og oppfinner.

Som god jærbu har Tom-Arild Bekkeheien sikkert ikke bannet så mye over de ovale veggboksene. Men han har strevd mye med dem.

Som gartner om sommeren og snekker om vinteren har han hatt «bare» halve året på å utvikle en god metode.

De fleste gjør hva de kan for å rendyrke en metode for å lage ovale hull med hjelpemidler som bor, hullsag, magnetplate og mal.

Les også: Verktøyquiz – Vinn en Hola Oval

Tenner på kjede, rundt oval form.
Hola Oval. Tenner på kjede, rundt oval form.

Bekkeheien har i stedet pønsket ut et verktøy som lager ovale hull i én operasjon, en oval hullsag.

Det første jeg leste om dette var for noen dager siden. Det var så nært 1. april at jeg trodde det var en forseggjort aprilsnarr. Nå har NRK, lokale aviser og bladet Byggmesteren fortalt om oppfinnelsen, som ser ut til å være høyst reell.

Hola Oval

Hola Oval heter verktøyet. Det ser ut som et massasjeapparat fra Mad Max-filmene, monteres på en vanlig bor-/skrumaskin og skjærer gjennom tre, gips, plast, glassfiber og andre myke materialer. Tenner på et kjede dras rundt en oval holder, drevet av en drill via utveksling.

Hola Oval og produseres av selskapet Tanjen Invent, og kan kjøpes fra egen nettbutikk til rett under 2500 kroner. Om vi skal tro deres egen omtale er Hola Oval bare det første av flere kommende verktøy derfra.

Her er en video som demonstrerer Hola Oval:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button