Nyheter

Ny betongvibrator med ryggseler og MX Fuel batteri

Her kommer Milwaukee med nytt utstyr til de som støper betong. En stor og sterk betongvibrator til å bære på ryggen, og med MX Fuel batteridrift som tar opp kampen med bensin- og nettdrevet utstyr. Opptil 63 mm hode, og med et batteri som skal holde til 40 kubikkmeter. Har bare én batteridrevet konkurrent.

Hva er det: Milwaukee MXF CVP, MX Fuel betongvibrator for 63 mm hode.
Hva koster det: Fra snaut 22 000 til nesten 40 000 (veil pris eks mva)
Hvor kjøpes det: Hos velassorterte Milwaukee forhandlere.

English summary: Here comes Milwaukee Tool with new gear for concrete contractors. A big and strong concrete vibrator for carrying on your back, running on MX Fuel battery which goes head on with gas- and grid-powered equipment. Max 63 mm head, with a battery claimed to keep up to 40 cubic meters per charge. Has only one battery powered contendent: Wacker Neuson.

Milwaukee Tool fortsetter sin ferd mot stadig større markedsandeler. Nå har de sendt sine beste utviklere og markedsfolk inn i en ny sektor: Betong. Her er det første synlige resultatet av en ny satsing på betongentreprenører: Milwaukee MX Fuel Betongvibrator. Forkortet MXF CVP. Den første av mange dedikerte verktøy og redskap spesiel for de som støper og bygger i betong, lover Milwaukee.

Milwaukee MX Fuel batteri

MX Fuel er en stor og sterk batteriplattform Milwaukee har laget spesielt for maskiner med stort kraftbehov. MX Fuel tar opp konkurransen med maskiner som i dag er bensindrevet.

Wacker Neuson har også en batteridrevet høyfrekvens betongvibrator med ryggseler, ganske lik denne nye fra Milwaukee. Ellers er batteridrevne betongvibratorer ellers mindre, håndholdte enheter på 18V batteri, mens større enheter med ytelser som i maskinene fra Milwaukee og Wacker Neuson er bensindrevne eller elektriske på 230V eller 400V nettstrøm.

Jørn Søderholm med Wacker Neuson ACBe
Wacker Neuson ACBe. Komplett høyfrekvent betongvibrator opptil 58 mm – i en sekk på ryggen. Min lille prøveseanse avslører kun at den er tung. (Foto: En Wacker Neuson-ansatt på Bauma 2019)

– Det er ingen hemmelighet at betongvibratorer i dag gir flere utfordringer for brukerne. Noen av de største er knyttet til problemene med bensindrevet utstyr. For eksempel oppstart, utslipp, støy, regelmessig vedlikehold og vibrasjon.

Det sier Gustav Olsson, nordisk Trade Product Manager hos Milwaukee Tool.

MX Fuel betongvibrator

Med MX Fuel batterikraft introduserer Milwaukee nå en betongvibrator som i følge pressemeldingen er mer konsekvent enn bensindrevne løsninger, og som har kraft nok til å skyve opptil 63 mm hode og 40 kubikkmeter per lading.

Den børsteløse motoren gir kraften til å skyve hoder opptil 63 mm med over 11 000 VPM for optimal betongkonsolidering, selv på de mest krevende bruksområdene. Milwaukees egen Redlink elektronikk sikrer ytelse og beskytter mot overbelastning av betongvibratoren ved de tøffeste oppgavene.

– Med batteridrift har du kraften til å vibrerer betongen umiddelbart tilgjengelig, lover produsenten.

Et trykk på en knapp er alt som skal til for å starte MX Fuel betongvibratoren. Ingen startsnor å dra i, ingen sur bensinmotor med startvansker og ingen skjøteledning.

– En stor fordel ved batteri er blandt annet den økte brukersikkerheten. Faren for å snuble i ledninger eller at de ligger nær stillestående vann, elimeneres. Det er også med til å redusere oppstartstiden sammenlignet med konkurrenter med ledning. Det modulære designet gjør det enkelt for brukerne å fjerne selen på ryggsekken under arbeid på vegger og søyler, sier Milwaukee Tool.

Utslippsfri byggeplass

Opptil 50 prosent mindre støy og mindre vibrasjon enn i en bensinmaskin gir en bedre brukeropplevelse. Og ikke minst: Byggherrers entusiasme for utslippsfrie byggeplasser blir tilfredsstilt.

 Som en ekstra fordel kan brukerne spore, administrere og sikre vibratoren fra sin mobile enhet gjennom One Key, Milwaukees eget Bluetooth-baserte sporingsnettverk. I One Key-appen er det en fjernstyrt funksjon for fjernstyrt låsing av verktøyet dersom det skulle bli borte eller stjålet.
 
MX Fuel betongvibratoren kan brukes med slanger på opptil 6,4 m. Settet leveres komplett inkludert en trådløs fjernkontroll, som gir brukerne muligheten til å betjene maskinen fra opptil 9 meters avstand.

– Det gir større frihet, ved bruk av lange slanger. I tillegg finnes det reserveseler og fjernkontroller til betongvibratoren, sier produsenten.

Spesifikasjoner – Milwaukee MX Fuel Betongvibrator

Betongvibrator med bæresele (MXF CVBPKIT-602)

 • Batteritype: Litium-ion
 • Batterisystem: MX Fuel
 • Maksimal hodestørrelse: 63 mm
 • Maksimal skaftlengde: 6,4 m
 • Vekt med batteri: 15,7 kg
 • ONE-KEY-kompatibel for sporing og tilpasning
 • Hurtigkobling: Enkel montering og demontering av slanger
 • Trykknappstart: Ja
 • Avtakbar sele: Ja
 • Trådløs fjernkontroll inkludert: Ja
 • Standard utstyr: Fjernkontroll, lader, to XC406 batterier, 2 m slange, 38 mm hode.
 • Ekstra utstyr: 2m og 4m slange, 38 og 50 mm hode. Mer ekstrautstyr kommer senere. Maskinen kan brukes med vibratorhoder fra andre produsenter.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)