Nyheter

Øreproppene til Milwaukee er her

Med det nye hørselvernet er Milwaukee med på Bluetooth-ørepropp-leken. Men de har ikke bare fordeler, tåler de steken?

Hva er det: Milwaukee L4 RLEPB ørepropper
Hva koster det: ca 2500-2700,-
Hvor kan det kjøpes: hos Milwaukee-forhandlere

Kritiske varselsignaler, stemmen fra en kollega i nød, eller bare generell bevissthet på byggeplassen – dette er utfordrende å få med seg når man bruker tradisjonelt hørselvern. Milwaukee hevder de har løst denne problemstillingen og kaster hatten sin i ringen med de andre produsentene som lager små, aktive hørselvern.

Les også: Motek med hørselverns-godkjente Bluetooth-propper

Bruker Milwaukees USB-batteri

Der andre har fulgt i Apples fotspor og laget et produkt som ligner på AirPods har Milwaukee gått en litt annen vei. Etuiet som de nye øreproppene kommer i ser ut som noe som burde ligge i verktøykassa eller arbeidsbilen. I ryggen på etuiet ligger også et REDLITHIUM USB 3.0-batteri, det samme som brukes til blant annet krysslasere, smålamper og et digitalt vater.

Milwaukee ørepropper trykk
Transparent Mode aktiveres ved å trykke på venstre ørepropp. (Foto: Milwaukee)

Milwaukee hevder 70 timer på en USB-lading og inntil syv oppladinger for proppene i etuiet. Det vil si at L4 RLEPB, som de heter, skal klare en hel arbeidsuke og vel så det på en lading. Med det danker de ut Festools ørepropper med grei margin og sammenlignbar pris.

Filtrerer støy over 82 dB

Funksjonen vi tidligere i år kalte «jobsite awareness» omtaler Milwaukee nå som «Transparent Mode». Det vil altså si en tilsvarende modus som Festools hørselvern som skal gjøre det lettere å høre det som skjer rundt deg. Milwaukees ørepropper aktiverer Transparent Mode ved et klikk på venstre ørepropp, og støy over 82 dB filtreres ut. Høyre propp har en innebygd mikrofon for å kunne ha en handsfree telefonsamtale.

Milwaukee ørepropper
Foto: Milwaukee

Men hvor er støv- og vannbeskyttelsen?

Skal vi tro vurderinger fra nett har Milwaukee-proppene noen ulemper sett opp mot andre modeller. Se dette Reddit-innlegget for en detaljert gjennomgang av flere modeller på markedet. Jeg snublet selv over det da jeg prøvde å finne ut av min største bekymring – IP-vurdering. Modellen fra Festool er oppgitt som IP67 og tåler både støv og fukt, men denne informasjonen har jeg ikke funnet for Milwaukees variant.

I ytterste konsekvens betyr manglende IP-vurdering at hørselvernet ikke tåler særlig mye støv, svette og regnvær. Dette er i beste fall merkelig for et produkt som er laget for bruk på byggeplass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)