NyheterReportasje

Nye batterier, nye verktøy og verneutstyr fra topp til tå

Vi ble invitert til Stockholm for å delta på Forhandlerkonferansen 2024. Håpet var å se noe spennende på nært hold, og de skuffet ikke. Hva er highlightsene? Det kan du lese under.

I år feirer Milwaukee 100 år. På tross av både det og produktutviklingen de siste årene ser de ikke ut til å gi seg ennå, og 2024 er intet unntak. På konferansen viste de frem nyheter i fleng – noen etterlengtet og noen som har vært mye synlig på nett.

Foto: Brage Søderholm
Foto: Brage Søderholm

På OPE-konferansen i fjor høst spurte jeg en Milwaukee-ansatt om Forge-batteriene. «It’s our worst kept secret» fikk jeg til svar da, men ikke mye mer. Denne gangen fikk vi imidlertid se det foran oss, sammen med M18 Supercharger-laderen. Kombinasjonen med batteriet og laderen skal gi 80% på 15 minutter lading. Der en kan leve med kortere driftstid, men trenger kraft, vil et 6 Ah Forge-batteri gi tilsvarende styrke som et 12 Ah High Output-batteri.

På samme stand viste de også frem den nyeste overfresen, som vi skrev om tidligere i fjor. Fresen i seg selv er ikke den store nyheten her, men de viste frem muligheten til å koble den på styreskinner a la dykksag. Den mindre varianten skal visstnok ha de samme mulighetene for styreskinne, med samme ekstrautstyr.

Foto: Brage Søderholm
Foto: Brage Søderholm

En ny støvsuger hadde de også. Ingenting her skriker revolusjon, men den har en hendig kombinasjon av egenskaper. Den går på 2x M18-batterier, er kompatibel med Packout, bruker OneKey-systemet for smart-styring og tyverikontroll, og har Bluetooth. Dette har vi sett tidligere fra andre produsenter, blant annet Makita. Milwaukee har hatt lignende løsninger, men ikke innebygd (som vi vet om). Arbeid med sager eller meisler som støver mye har god nytte av automatikk på støvavtrekket, og denne går i noen sekunder også etter at verktøyet er slått av.

Foto: Brage Søderholm
Foto: Brage Søderholm

De viste også frem en ny 55 mm M18 FUEL sirkelsag. Vi beveger oss stadig lenger unna verktøy på nettstrøm, men denne skal være optimalisert for nye batterier. Det vil si relativt bra med kraft i en relativt liten pakke. Denne ble demonstrert med lengre kapp, og har en maksimal kuttdybde på 57 mm.

Foto: Brage Søderholm
Foto: Brage Søderholm

M12 ble ikke gjemt bort, men det kan ikke sies å ha vært den store stjerna på arrangementet. INSIDER-skrallen ble vist frem igjen, og ved snekker-standen hadde de både et nytt rotasjonsverktøy (er det lov å si Dremel?) og en liten og nett stikksag. Sagen er en M12 FUEL-variant, som skal gi så mye kraft som mulig ut av 12V-plattformen. For de som er godt etablert på 18 volt kan det virke unødvendig, men det er vanskelig å nekte for at 12 volt klarer mye i 2024.

Flere steder på messeområdet var pyntet med "Packout-roboter". (Foto: Brage Søderholm)
Flere steder på messeområdet var pyntet med “Packout-roboter”. (Foto: Brage Søderholm)

Løsninger er et ord som har gått igjen, og det er tydelig at Milwaukee prøver å fremstå som noe mer enn et elverktøy-merke. Fokuset på samtlige båser var «dette produktet er løsningen på XYZ», og med det følger også andre ting enn verktøy. De siste årene har vi sett både klær, briller og hansker – men noe har manglet. I 2024 lanserer de arbeidsbukser, men mer interessant er verneskoene. FlexTread og ArmourTred heter de, og de er myntet på forskjellige brukere. FlexTred er laget for å være lettere og «penere å se på» og markedsføres mot blant annet montører og elektrikere. ArmourTred er storebroren, og er beregnet på grovere arbeid som riving og betong.

Foto: Brage Søderholm
Foto: Brage Søderholm

En av de artigere tingene vi så er de nye øreproppene. De kommer i et eget batterietui, og med li-ion-batteriet hevder de 70 timers driftstid per lading. Øreproppene er ikke beregnet for HiFi-entusiaster, men skal vi tro vurderinger på nett er ikke lydkvaliteten så aller verst. Fordelene de har er imidlertid rettet mot byggeplassen. De fungerer som hørselvern, kan spille musikk og du kan ta telefonen med dem på. I tillegg har de det Milwaukee kaller «jobsite awareness», ikke ulikt «samtalemodus» på Festools variant. Det forsterker lyder rundt deg opp til et visst nivå, så man ikke skal bli helt avskjært fra omgivelsene.

Foto: Brage Søderholm
Foto: Brage Søderholm

Verdt å nevne: Milwaukee har dekket transport og opphold, men har ikke hatt noe input på innholdet vi publiserer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)