AnnetNyheter

Nå kommer Dewalt Tool Connect til Norge

Nå tar Dewalt opp Bluetooth-konkurransen med Milwaukee. Lanserer XR Tool Connect smartsystem for fjernkontroll av batteridrevne verktøy. Fem nye XR maskiner med Bluetooth, en adapter til eldre XR-maskiner og en sporingsbrikke til større gjenstander.

XR Tool Connect er Dewalt sitt system for fjernkontroll av batteridrevne verktøy. Det er rett under et år siden jeg skrev om systemet, som hadde en beskjeden start som et “battery control” system.

Milwaukee var først og har kommet lengst med sitt One Key system. Nå kommer Dewalt etter, med en funksjonalitet som stort sett er akkurat det samme som Milwaukee One Key. Selv om Dewalt i pressemeldingen påstår at de “lanserer det første smartsystemet for batteridrevne verktøy.”

Nyttig funksjon i Dewalt Tool Connect

Dewalt Tool Connect
Maskiner og gjenstander sjekkes inn i systemet gjennom en app på mobil eller brett. (Illustrasjon: Dewalt)

Men om man ser forbi pressemeldingsskryt, så er det en greit nyttig funksjonalitet som ligger i dette systemet.

  • Tenk om du raskt og enkelt kunne få oversikt og kontroll over firmaets eller prosjektets verktøy.
  • Sikre at batteriene er fulladet
  • Spore opp verktøy som er forsvunnet
  • Forhindre tyveri eller uautorisert bruk ved å deaktivere verktøyene.

Det er akkurat det man kan gjøre med Dewalt XR Tool Connect. (Og med One Key, hvis man bruker “de røde”). Systemet bygger på Bluetooth 4.0-teknologi, som gjør det mulig å koble opp verktøy og batterier til mobil eller nettbrett.

Styres fra app på mobil eller brett

Med en tilhørende app – den hentes i App Store eller Google Play – kan man få oversikt over ladestatus og innstillinger. Man kan for eksempel aktivere en alarm som varsler hvis verktøyet forsvinner utenfor en rekkevidde på X antall meter, og i tillegg legge inn en sperre for uautorisert bruk.

Med funksjonen “last seen” kan du se hvor verktøyet befant seg sist. Du får dessuten tilgang til serviceinformasjon og kan lokalisere nærmeste servicesenter.

Det Dewalt konkret lanserer i Norge nå er en serie 18V XR-borskrumaskiner som er utstyrt med Bluetooth-funksjonen som trengs for å snakke med appen. De nye verktøyene kan programmeres i appen, der du for eksempel kan stille inn hastighet og lys. Serien består av fore forskjellige borskrumaskiner og én slagtrekker: DCD992, DCD792, DCD997, DCD797 og DCF888.

Andre maskiner og gjenstander

Dewalt Connector DCE040
Dewalt Connector DCE040

En beskjeden start, altså. Formodentlig vil nye maskiner framover også være klargjort for dette systemet, som Milwaukee gjør med sitt.

Men også andre 18V XR maskiner kan kobles til systemet med Connector DCE040, som festes mellom verktøysfot og batteri.

I likhet med erkekonkurrent Milwaukee sitt One Key system kan også XR Tool Connect ha med info om og overvåke andre gjenstander. Det skjer ved hjelp av Bluetooth-brikken XR Tool Connect Tag DCE041.

Tool Connect Tag DCE041
Tool Connect Tag DCE041

Denne festes til større verktøy, paller, verktøykasser, stiger, matboksen, servicebilen eller annet utstyr du gjerne vil holde kontroll på.

Som med alle andre systemer er heller ikke dette fritt for krøll og behov for å tenke sjøl. Fra Milwaukee-kretser hører vi at det hender folk ved uvitenhet eller uhell deaktiverer en Bluetooth-maskin i appen.

Kødding på nye måter

Når man så skal bruke maskinen neste gang er den død som en sild. Ikke en lyd eller bevegelse. Da gjelder det å vite eller huske at maskinen er slått av i appen. Helst før man har revet av seg hår, kastet maskinen i søpla og kjøpt ny og/eller kjørt den lange veier til serviceverkstedet.

Hvis den samme maskinen er “sjekket inn” på appen hos flere av gutta på bygget/prosjektet gjelder det også å finne ut hvem av dem som har deaktivert maskinen. Den kreative leser med sans for gode “pranks” vil skjønne at det her ligger et bra potensial til å kødde med gutta på nye måter.

(Oppdatering, 21. august 2018) Markedet for små, enkle sporingsystemer består nå av mange aktører og tilbud:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)