Nyheter

Hullsag med fres for innfelling av veggboks

Ny freseplate til hullsag lager utsparing til innfelling av multiboks i vegg. Jevn og fin overgang, uten glipe. Verktøyet Fresen kommer fra en smart sørlending i Toolsinvent AS.

Hva er det: Fresen, en freseplate til hullsag som lager utsparing til å felle multibokser pent inn i vegg.
Hva koster det: Fra 599 (kun freseplate) og 939 (sett med hullsag)
Hvor kjøpes det: Hos grossister/forhandlere eller i Toolsinvent AS´ egen nettbutikk.

English summary: This is Fresen, a clever milling plate making a recess for mounting multiboxes flush with the wall. No plastic lip on the face of the wall, no gap between the wall and mounted swithches and other equipment. Comes from norwegaian tool manufacturer Toolsinvent AS.

– Ofte blir det et problem med «kanten» som blir på utsiden når det monteres multiboks i vegg. Det har vi lagd en enkel løsning på med denne fresen.

Det sier Rolf Egil Syrtveit. Han er produkt- og salgssjef i verktøyselskapet Toolsinvent AS i Kristiansand. Vi har tidligere skrevet om andre smarte ting som har kommet derfra. Deriblant en trekkefjærkassett og et enkelt verktøy for montering av veggbokser i lik høyde – stående på beina.

Les også

Fresen – freseskive for innfelling av veggboks

Her ser du siste nytt fra den oppfinnsomme elektrikeren på Sørlandet: En freseskive som lager en utsparing til å felle inn kanten på multibokser. Innfellingen gjør at det blir en jevn og fin overgang mellom vegg og boks, uten plastkanten som stikker utenfor og lager glipe mellom vegg og montert utstyr.

Veggboks utenpå (t.v) og innfelt i veggen.
Veggboks utenpå (t.v) og innfelt i veggen med freseplaten Fresen. (Foto: Produsenten)

Freseskiven sitter i bakkant av hullsaga, og freser utsparingen i samme operasjon som du tar ut hullet til boksen. Fresen – de kaller produktet enkelt og greit for det – monteres på en standard hullsagholder med gjenger. Fresen skal etter sigende fungerer like godt i både gips, spon og panel.

– Det er et lite og nett redskap som brukes sammen med hullsagen man allerede har. Ingen behov for å kjøpe et nytt sett sager, sier Syrtveit.

Og legger til at de – naturligvis – selger fresen i sett med hullsag til de som ønsker det.

Fresen lager utsparing til innfelling av veggboks
Freseplaten Fresen lager en utsparing til å felle veggboksen inn flush med veggen. (Foto: Produsenten)
Multiboks veggboks
Multiboks / veggboks. Med en vanlig hullsag vil plastkanten bli liggende utenpå veggen.

Toolsinvent AS

Rolf Egil Syrtveit

Rolf Egil Syrtveit er ikke bare salgs- og produktsjef. Han er også (del)eier, gründer, idémaker, oppfinner og «hovedmotor» i selskapet.

Han hadde mange års erfaring som elektriker, bas, prosjektleder og selger bak seg før han besluttet å drive Toolsinvent på fulltid.

Selskapet designer, utvikler, produserer og selger verktøy og festemateriell med høy kvalitet til håndverkere innen elektro, bygg og VVS.

Selskapet driver også markedsføring og salg av verktøy som andre smartinger har pønsket ut. Deriblant den ovale hullsagen Hola Oval til avlange 1,5-bokser, utviklet av Tom Arild Bekkeheien.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button