Gjør det selvNyheterPraktiskTekniskTest og vurdering

Terrasseskruing og Metabo sagskinne mest lest i 2021

Skjult skruing av terrassebord fikk flest lesere til å klikke på Verktøy 24 (også) i år. Fornying av kjøkken og gulv og en sagskinne til fem forskjellige merker fikk også fart på seg.

Kortversjon: Dette er en oppsummering av de mest leste sakene på Verktøy 24 gjennom 2021.

English summary: This is a compilation of the most read stories on Verktøy 24 in 2021.

Det er flere år siden jeg laget saken, men den holder stadig en solid posisjon på lesertoppen her på Verktøy 24: Test av verktøy og systemer for skjult skruing av terrassebord.

Terrassebord må ikke nødvendigvis skrus fast fra toppen. Vi har testet seks forskjellige jiger for skjult skruing av terrassebord fra Kreg, Camo, Essve, MFT, Fast og Heco. Testen er utført på CU-impregnerte «grønne» bord i 28×120 mm.Har vi en testvinner? Nja, ikke en som utropes med brask og bram. De ulike verktøyene er bra/best på hver sine ting. Les testen her.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Male kjøkkeninnredning

Nummer to på lesertoppen for 2021 er faktisk en enda eldre sak: Et gammelt kjøkken ble “nytt”. Ble malt med pensel, skumrull og kleshengere. Den er en av tre saker om en fornyelse jeg gjorde av vårt gamle kjøkken.

Det fant sted tilbake i 2017, men er altså ennå aktuelt nok til å innta sølvplassen på lesertoppen i 2021.

Nytt liv til gamle greier er ellers populært også på andre områder. Fornyelse av et flislagt gulv med Conteco mikrobetong, for eksempel. Samt batteribytte og måling av ladespenning på min (nesten) trofaste gamle Ford Transit Connect.

Metabo FS sagskinne og spikerpistoltest

Metabo FS føringsskinne.
Metabo FS føringsskinne.

Den mest populære av rene verktøysaker er nyheten om Metabo FS, en universal sagskinne som passer til sirkel- og dykksager fra fem ulike merker. Nyhet og nyhet, fru Blom. Saken ble publisert helt tilbake i 2018.

Den par år gamle testen av Dewalt og Hikoki 18V spikerpistol for 90 mm stavspiker holder godt stand, og er nummer to på lesertoppen blant verktøysaker. Like bak finner vi en enda eldre sak, som handler om riktig bruk av fuktmåler.

Hvorfor det er så mye “gammelt” stoff på lesertoppen? Fordi folk bruker Google, og fordi vi har vært ganske flinke til å såkalt “søkemotoroptimalisere” innholdet. Dermed er det mange som finner vårt stoff når de leter rundt på søkemotorer etter nyttig informasjon.

Av artikler laget og publisert i 2021 er denne om bygging av tak med Sunglaze plater mest lest, tett fulgt av nyhetssaken om Hiltis eksoskjelett-løsning. Etter en formidabel spurt – og soleklar rekord i antall lesninger på én dag – har også saken om fossilforbud på byggvarme rykket inn på seierspallen, og kilt seg inn mellom de to forannevnte.

Arbeid over hodet - Hilti EXO-01
Armer og skuldre får avlastning med Hilti EXO-01 eksoskjelett. (Foto: Produsenten)

I 2022 kommer vi til å lage mer stoff enn i 2021. Hva vil du helst lese om? Kommenter under eller send meg en mail.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Se også
Close
Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)